22 Haziran 2010 Salı

YAŞSIZ GENÇLİK


Arkadaşlarla kahve içiyoruz. Okul tatil olduğu için etraf gençlerle dolu.
Arkadaşımın da üniversite sınavlarına giren iki kızı var. Etraftaki kızlara bakarak şöyle dedi.
- Şimdiki kızların yaşlarını kestirmek zor. 12 yaşındaki bir kız rahatlıkla 17 gösterebiliyor. Veya 25 yaşındaki bir kız 16 görünüyor.
Gerçekten de dilimize yeni yerleşen  değimle  "Çakma" Louis Vuitton çantalar ellerinde, Skinny Jeans altlarında, saçlar mutlaka uzun ve düz fönlü. 
İstinye Park'da paparazilere yakalanmış da hayret etmiş bir yüz ifadesi ile etrafta arz-ı endam ediyorlar. Allahım hepsi mi bu kadar birbirine benzer. Oturduğum yerden bir grup görüyorum.
- Aaa benim kız evde değilmiydi diyeceğim , bir bakıyorum başka bir kız.. Allahtan bizimkiler ablalarının "Çakma birşey giymektense gidin pazardan giyinin." gibi telkinlerinden etkilemişler,  Louis Vuitton çantalar takmıyorlar.
...
Ama hepsinin bir ortak özelliği var ki yıllar sonra çok utanacaklar adım gibi biliyorum. 
İnternette ki paylaşım sitelerinde profilden resimleri aynı. Banu Alkan'ın popüler olduğu dönemde yaşasalar ondan özendiklerini düşüneceğim. Çoğu tanımaz bile.. 
Dudaklar ileri doğru uzatılmış, gözler kısık, yandan objektife ölü balık gibi bakıyorlar. Resimler çoğunlukla cep telefonundan çekiliyor, kendi kendilerini çektikleri için tek el görünmüyor. 

Bir insan kendine bu eziyeti neden yapar?
Güzelim çocuklar çocukluklarını yaşasalar, giyim kuşam derdi olmadan bir kot bir tişortla dolaşsalar. Roma dönemini hatırlatan Gladyatör  denilen giymesi çok zor sandaletlerle ya da Platform topuklu iki karış ayakkabılarla gezeceklerine rahat terlikler ve keten ayakkabılar giyseler ne güzel olmaz mıydı?
..
Bizim zamanımızdayken....

Hiç yorum yok: