25 Haziran 2010 Cuma

HIRSIZA KİLİT DAYANMAZ


Pek çoğumuz hayatımızın bir döneminde hırsızlık olaylarına maruz kalmışızdır. 
"Benim başıma gelmedi." diyorsanız sizi tebrik ederim. Sanırım siz mutlu azınlıktansınız.
8. Cumhurbaşkanımız rahmetli Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın evine giren hırsızlar mücevher namına ne buldularsa almışlar.
 Hırsızlar Eski Başbakanlarımızdan Tansu Çiller'in yatak odasına kadar girmiş.
..
İstanbul'a geldiğim ilk yıllarda bindiğim banliyö treninde kızımın pusetini indirmekte zorlanınca iki genç bana yardım etmişti. Trenden inip onlara teşekkür etmek istediğimde kahkaha ile gülmüş içeri kaçmışlardı. Sonra çantamın fermuarının açılmış içinden cüzdanımın alınmış olduğunu fark ettim.
Gittiğim karakolda memur; " Dua et de kimliğini kullanıp olay yapmasınlar yoksa karakola gidip gelmekten bıkarsın" demişti.
..
Gelin ilginç hırsızlık olaylarına bir bakalım.
Bir şirkete giren hırsız büro malzemeleri ile birlikte laptopu da almış. Buraya kadar olağan bir hırsızlık vakası diyebilirsiniz ama durum farklı. Laptopun adaptörünü almadığını fark eden hırsız iki gün sonra aynı yere tekrar gelince, polis tarafından yakalanmış.

Şimdi yazacağım hırsızlık olayı Yuh dedirten cinsten.
Gazetedeki habere göre;
Macaristan'da ev sahibi  yazlığına gelince evini bulamamış. 40 metrekarelik müstakil ev hırsızlar tarafından parçalanıp götürülmüş. Hırsızların bahçedeki 20 adet meyve ağacını da keserek aldıkları ve bütün aramalara rağmen evden çıkan inşaat malzemelerinin  bulunamadığı bildirilmiş.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde su deposuna ait elektrik trafosu çalınmış. Köyde suyun kesilmesi üzerine yapılan araştırmada, Trafonun yerinden sökülüp götürüldüğü fark edilmiş. hırsızlar aranıyormuş.

Ancak filmlerde olabilecek başka bir soygun olayı şöyle gelişmiş;
Adana'da 2003 yılının yılbaşı gecesinde bir bankanın elektrik teknisyeni Kenan Ş.. arkadaşı ile birlikte  oksijen kaynağı ile boşalttığı kasadan 580 bin lira aldı. Çaldığı paranın 140 bin lirasını saklaması için kayınbiraderine verdi.
Kenan Ş.. çaldığı paraların yüklüce bir miktarını gittiği restoranda dağıttı. Parayı alan kişilerin bir kısmı bu parayla büyükbaş hayvan aldı. Bir kısmı paralarını bankaya yatırdı.
Kenan Şimşek 17 gün sonra yakalandı.
İfadesi doğrultusunda  dağıttığı kişilerden para geri alındı. Kayınbiraderi verdiği 140 bin liranın 120 bin lirasını saksının içine gömmüştü. Saksıdaki paranın  25 bin lirasını  komşuları  Fatma A'nın aldığı ortaya çıktı. Geri kalan para saksı ile birlikte kayboldu.
3.5 yıl süren davada yaşları 30 ile 65 arasındaki sanıklar çeşitli cezalara çarptırıldı.
Bu haberi Cem Yılmaz okusaydı güzel bir komedi filmi çıkarırdı.
Nuri Bilge Ceylan okusaydı belki de Cannes'da ödül alırdı.

Hırsızlıkta Arsen Lupen'i aratmayacağız diyecekken aklıma geldi. Bulunduğum semtte yıllar önce Arsen Lupen takma isimli hırsız Villalara giriyor, sadece araba anahtarı çalıyordu. Adamın parayla pulla işi yoktu. Çalıntı bir arabayla evin önüne geliyor, evdekiler uyurken anahtarlığı alıp kaçıyordu.
Bir süre sonra yakalandığında " Yeni arabalara dayanamıyorum." demiş.

Hiç yorum yok: