8 Mart 2012 Perşembe

NEDEN KADINLAR GÜNÜ?


Dünya  Kadınlar Gününde bir çok ülkeden kadının katıldığı Dünya Kadın Örgütü toplanmış. Karar alıyorlar. Bundan sonra kendimizi ezdirmeyeceğiz kocalarımızın isteklerini yerine getirmeyecegiz demişler. Sonuçlarını da gelecek sene tekrar toplanıp değerlendirmek üzere kongreyi bitirmişler. Aradan 1 sene geçmiş, tekrar toplanmışlar. Sonuçları değerlendiriyorlar.
 Önce İtalyan kadın söz almış;
"Eve  gittiğimde kocam benden yemek yapmamı istedi, bende bundan sonra yemek yapmayacağımı kendisinin yemek yapması gerektiğini soyledim.
1.gün bişey göremedim,
2. gün kendisine yemek yaptı,3. gün bana da yemek yaptı o günden beri evde yemeği kocam yapıyor."

Sıra Alman kadına gelmiş;
"Eve gittim. Kocam benden elbiselerini yıkamamı istedi. Ben de ona bundan sonra temiz elbise giymek istiyorsa kendisinin yıkayacağını soyledim.
1. gün bişey göremedim,2. gün kendisinin elbiselerini yıkadı,
3. gün benimkileride yıkadı. O günden beri evdeki bütün elbiseleri yıkıyor."Sıra bizim Türk kadına gelmiş;
"Eve gittim. Kocam bulaşıkları yıkamamı istedi. Bende ona bundan sonra temiz tabakta yemek yemek istiyorsa bulaşıkları yıkaması gerektiğini söyledim.1. gün bişey göremedim,
2. gün bişey göremedim,3. gün gözümün birisi azcık açıldı görmeye başladım."

Akşam Beyefendiye; "Yarın arkadaşlarımla kadınlar Günü bahanesiyle kahvaltı yapacağız." dedim.
"Peki erkekler günü de var mı?" diye sordu. Şaka mı yapıyor yoksa hakikatten bilmiyor mu diye yüzüne baktım. Şaka yapmıyor valla, bilmiyor gerçekten.
Sabah semtimizde evime yakın yeni açılan bir mekanda 8 arkadaş kahvaltıya gittik. Masamızın en büyüğü olan Tülay'a günün anlamını içeren bir konuşma yapmasını istedik ama ikna edemedik. Blogumun devamlı takipçilerinden Dörtgöz teletabi ki artık adını zikretmek istiyorum; Nuray, konuşmaya talip oldu. Semtimizdeki sağlık ocağında uzun bir zaman hekimlik yapmış birinden ciddi bir konuşma beklenir normalde ama Nuray'ın böyle bir konuşma yapmayacağını biliyorduk.

"Ezilen, dayak yiyen, zor şartlarda çalıştırılan kadınları anma gününde burada kahvaltı yaptığınız için sizi kınıyorum." dedi.
Hiç üzerimize alınmadığımız gibi; "Senin yanımızda ne işin var?" demedik, hatta konuşmasını alkışladık.
ikincil kaygılardan uzak neşe içinde kahvaltımızı yaptık. Mekan yeni açıldığı için arkadaşlar bir gün önceden rezervasyon yaptırmışlardı. Kahvaltının sonunda aşçı yanımıza gelip kahve ile birlikte cheesecake ikram edeceğini söyledi. ardından gelen kahve ile cheesecake o kadar güzeldi ki arkadaşlardan bir iki tanesi aşçıyı paketleyip eve götürme konusunda espri bile yaptılar. 
Bu vesile ile güzel bir gün geçirdik. Herkesin  kadınlar gününü kutluyorum.

2 yorum:

AslıASLI dedi ki...

:) hikayeyi hatırlıyorum, okumuştum :)

Aşçıyı paketleyip eve götürme fikrini destekliyorum :)

AslıASLI dedi ki...

Çok üzgünüm, yazmadan çıkıyordum :( sizinde kadınlar gününüz kutlu olsun.