6 Mart 2012 Salı

TAPU


Bugünkü gazetelerden birinde yazılan habere göre; Vatandaşa cennetten arsa satarak 6 milyon lira (Eski parayla 6 trilyon) dolandıran 3'ü kadın 6 kişi tutuklanmış. Eşitliğe  bakın; 6 milyonu 6 kişi paylaşmış. Üçü kadın üçü erkek.
Köprüyü satma girişimlerinden sonra bu kadar abuk bir dolandırılmaya rastlamıyorduk bir süredir. Son yıllarda kredi kartı, ATM, İnternet gibi teknolojik dolandırıcılık gündemdeyken birileri nostalji yapmak istemiş anlaşılan. Emniyet yetkililerinin dediğine göre dolandırılanlar arasında Avukat, Öğretmen ve Hakim'ler varmış.
Bu olay bana yıllar önce duyduğum bir fıkrayı hatırlattı.
Temel Vatikan'a gitmiş. Bakmış kilisenin bir köşesinde uzun bir kuyruk var. Kuyruğun ne olduğunu sormuş. Vatikan'ın  50 dolar karşılığında cennetten yer  verdiğini söylemişler. 
Temel rahiplere giderek;
"Ula uşağum ben de cehennemi satın almak istiyorum."
Rahipler cehennemden yer satmadıklarını söyledilerse de Temel'i ikna edememişler. Dışarıdaki arbedeyi duyan Piskopos; "Sorun bakalım ne kadar parası varmış?" diyerek rahipleri Teme'lin yanına yollamış. 
Temel; 500 doları olduğunu ve bütün cehennemi almak istediğini söylemiş.
Piskopos zaten bu satış işini yardım amaçlı yaptığından; "Tamam versin 500 doları cehennem onun olsun." demiş. 

Temel elinde cehennemin ona ait olduğunu yazan kağıtla dışarıya çıkarak sıradaki hristiyanlara yaklaşmış.
"Ula uşaklar artık bu sırada bekleyip cennetten tapu almanıza gerek kalmadı. Cehennemi satın aldığıma göre zaten cennete gideceksiniz. Boş yere paranızı harcamayın."
...
Sonra ne mi oldu?
Tapu bahanesi ile dindar halktan bağış toplayamayan Vatikan, Temel'e 100 bin dolar teklif ederek cehennemin tapusunu geri almak için ikna etmeye çalışıyor.

Hiç yorum yok: