30 Ocak 2011 Pazar

%80


Gazetede köşe yazarlarından biri insanımızın ünlülerle resim çektirme merakından bahsetmiş.
Ünlülerin bu durumdan rahatsız olabilecekleri ama tepki verdiklerinde de yanlış anlaşılacaklarından bahsetmiş.
Ve şöyle devam etmiş. "Cep telefonu kullanan kişilerin %80'inin telefonunda bir ünlüyle çekilmiş resim vardır."
..
Birkaç yıl önce ablam Afyon'dan İstanbul'a ziyaretime gelmişti. O yıl çok kar yağmış İstanbul'da hayat felç olmuştu. Saat başı verilen haberlerde İstanbul'un semt semt yol ve hava durumu anlatılıyor, canlı yayında sürücülerle röportaj yapılıyordu.
Ablam bu haberler üzerine sinirlendi.
"Bu ne ya, sanki hayat sadece İstanbul'da devam ediyor. Afyon'da, Erzurum'da, Kars'da yaşayan insanlar İstanbul'un Bağcılar  semtindeki trafik yoğunluğunu neden merak etsin. Adamlar kardan evlerinden çıkamıyorlar. Şimdi kaç dağ köyüne ulaşım sağlanamıyor kimsenin haberi var mı? İstanbul'da hava güzelse haber olur, yağmur yağsa haber olur, trafik sıkışsa haber olur."
Ablam söyleyene kadar hiç dikkat etmemiştim. Çünkü bahsedilen şehrin içindeyken öyle olmak zorundaymış gibi geliyor insana. 

Gazetedeki köşe yazarı cep telefonu kullanan kişilerin %80'inde ünlü birinin resmi vardır tahmini aynen bu mantıkta  bir tespit.
Normal tahminlerle bir ünlüyü görme ihtimaliniz nedir? 
İstanbul'da yaşamıyorsanız binde bir bile değildir. İstanbul için %50 dersek bu yüzde 50'nin anca yarısı resim çektiriyordur. Belki bir restoranda, bir davette, havaalanında, sinemada...
75 milyon nüfuslu bir coğrafyada istanbul 13 milyonla türkiye nüfusunun 1/5'ne tekabül ediyor. Hani telefonu olanların %80'i nerede?
Bazen Nişantaşı, Etiler, Cihangir'de oturup büyük büyük laflar etmek ve yüzdeler vermek ne kadar kolay geliyor insana.

Altı yıl önce kızlarımla Kıbrıs'tan dönüyoruz. Havaalanında  beklerken o dönem oldukça popüler olan adı ispanyol ismine benzeyen bir popçu ile yanyana masalarda oturuyoruz. Genç adam dikkati çekeceğim diye helak oldu. Elinde telefon konuşuyor, masadan kalkıp biraz yürüyor tekrar oturuyor. Kızlarıma yanına gidin de resminizi çekeyim dedim. Kızlar önce istemedi. Sevdikleri biri değilmiş. Sonra resimini çekmek için izin istedik.
Popçu kızlarımdan daha çok mutlu olmuş, bir poz değil bir kaç tane resim çektirmişti. 

Arkadaşım Bayram tatili için İki ablası ile Roma'ya giderken havaalanında Beyaz'a rastlamışlar. Büyük abla Beyaz'ın yanına gitmiş, birşeyler konuşmuş. Arkadaşımın şaşkın bakışları arasında ablasıyla Beyaz onların masasına dönmüşler. Aralarında sıcak bir muhabbet geçmiş. Bir de resim çektirmişler.
..
Gazetedeki köşesinde yazı yazan beyin, magazin yazdığı için eminim ünlülerle çektirdiği bir çok resmi masasında çerçeve içinde duruyordur. Kendine hak gördüğü bir şeyi halktan biri yapınca rahatsızlık olarak yorumlamak da neyin nesi? Kimse ilgiden rahatsız olmaz merak etmeyin.

2 yorum:

kuzen dedi ki...

zavallı popçu onun adına rezil oldum kimin...))

Adsız dedi ki...

Zaten başkaları adına rezil olmak bize düşüyor, yoksa kimsenin kendi adına rezil olduğu yok kuzencim.