8 Ocak 2011 Cumartesi

EYVAH EYVAH - 2


Kültür sanat sayfalarını hazırladığım Sağlık Ve Yaşam Dergisinin sahibi arkadaşım bilet almış. Birlikte sinemaya gittik.
Ata Demirer ile Demet Akbağ'ın başrollerini paylaştığı Eyvah Eyvah'tan bir yıl sonra devam filmi olarak çekilen Eyvah Eyvah-2 aynı kadro ile yoluna devam etmiş. 
Öldü sandığı babasını bulmak için Çanakkale'den İstanbul'a gelen ve orada şarkıcı Firuzan ile karşılaşan Hüseyin Badem'in başına gelmeyen kalmamıştı. 
Devam filmlerinde bir yerden sonra zorlama sahneler, süreyi doldurmak için eklenen gereksiz uzun konuşmalar olur. 

Eyvah Eyvah -2'de göze batan hiç bir zorlama yok. Babası ve Firuzan'ı yanına alan Klarnetçi Hüseyin Badem bu sefer sevdiği kıza açılma derdine düşer. Ama Müjgan'ın babasının çalgıcıya verecek kızı yoktur.
Filmin bazı sahnelerini gülmekten takip edemedik. Birbirini takip eden komik olaylar o kadar sevimliydi ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Sona doğru biraz hüzünlensek de mutlu sonla biten bütün filmlerde olduğu gibi Eyvah Eyvah-2 yüreğimizi ısıttı. 
Bu arada bel altı şakaları yapmadan, küfürlü konuşmadan da komedi filmleri olabiliyormuş. Hem de güzel komediler olabiliyormuş, bunu anladık.
Ellerine sağlık Ata demirer.

Hiç yorum yok: