28 Ocak 2011 Cuma

ELALEM BİZİ ÇÖZMÜŞ


El yapımı olması ve üzerinde Swarovski taşları ile ünlü cep telefonu markasının CEO'su Türklere teşekkür ediyor.
"Sayenizde satışlarımız çok iyi gidiyor ve pazar patımızı arttırdık" diyor. Uyanık adam bu konuşmayı yaparken elinde markanın son modelini tutuyor, hem de görünsün diye yüzüne yakın bir pozisyonda.
Fiyatı 3000 ile 30.000 lira arasında değişen bu telefonların siparişle yapılan bazı modelleri 250.000 doları buluyor. 
Telefonun özelliklerinden biri de kaplamasının cerrahide kullanılan paslanmaz çelik kalitesindeymiş. Tabi bizim cerrahide kullanılanları kast etmemişlerdir. Konya'da hastalara platin yerine tornada yaptırdığı demirleri takan doktoru unutmadık.

Diğer bir özelliği de o kadar ağır ve sağlam ki yere düşse bile bir şey olmuyor. Ama bunun bir de dezavantajı var. Biri ile kavga ediyorsanız sakın telefona uzanmayın, mazallah cana kast etmekten yargılanırsınız.
Bu telefonların başka bir özelliği 24 saat dünyanın her yerine teknik hizmet vermesi. Bazı modellerde tek bir tuşla 9 dilde yaşam tarzı asistanlığı sunuyor. Bu dillerin içinde Türkçe varmı bilmiyorum. CEO bizi öve öve bitiremediğine göre Türkçe hizmeti de sunuyordur. Bu hizmeti kullananlar New York borsasındaki son dalgalanmaları mı soruyor yoksa asistanla aralarında şöyle bir konuşma geçiyor olabilir mi?
"Bacım şimdi ben bu telefonu aldım ama kebapçıda arkadaşlarla çektiğim resmi dayımgillere nasıl yollarım, bir anlat hele?"
Ya da "Bu kadar para verdik buna, bari biraz havadan sudan muhabbet yapalım kardeşim" diyebilir.
Hatta teknik destek asistanına telefon şakası bile yapabilirler.

CEO'nun bize neden önem verdiği açık, çünkü bizi çözmüş.
Kamerasını kullanmadığı halde illa ki kameralı telefon alanları, internet bağlantısı olanları alıp bilgisayarı açıp kapamayı beceremeyenleri biliyorum.
Aldığı son model Cipin adını bilemeyip oğluna; "Neydi l..n bizim arabanın adı" diyenleri biliyorum.
Salonuna kocaman plazma televizyon alıp, oturma odasında 37 ekran televizyon seyredenleri de biliyorum. 
Telefonun 250 bin dolarlık modeline Türkiye'den iki kişi sipariş vermiş. Tuvalete giderken bile elimizden düşürmediğimiz bir aleti, tuvalete düşürme ihtimalinin de göz önüne alınması gerektiğinde 250 bin doların nereye gideceğine dilim varmıyor. Siz dillendirin ama içinizden..

Hiç yorum yok: