2 Ocak 2011 Pazar

KAYIP BAVUL GİBİYİM HAVAALANINDA


Yeni yılın ikinci gününde, gazetelerden birinde ilginç bavul hikayeleri başlığında bir yazı görünce tıklamadan edemedim. Yıl içinde dünya genelinde 25 milyon bavul kayıp olmuş.
Bavul hikayeleri havaalanlarında yolcuların kaybolan veya zarar gören bavulları ile ilgiliymiş.
Allahtan şimdiye kadar kaybolan bir bavul hikayem yok ama büyük davşin'in bir Amerika dönüşü bavulları çıkmamıştı. Lufthansa havayolları aynı gün gece yarısı bizzat evimize kadar kurye ile bavulu yollamış. Bir de özür mektubu yazmıştı.

Sonraları bazı tanıdıklarımdan kaybolan veya zamanında gelmeyen bavul hikayelerine rastladım. Hatta bir arkadaşım St. Petersburg'a yaptığı Beyaz Geceler macerası siyaha dönmüş 4 gün boyunca aynı kıyafetlerle dolaşmak zorunda kaldığını anlatmıştı.
Kaybolan bavullar yalnız bizde değil dünyanın her yerinde olağan şeyler. Bizim havayollarımızın kaybolan bavullarla ilgili kötü bir şöhreti olmadığını bile söyleyebiliriz. En çok bavul kaybetme  oranı   İngiliz British Airways' e aitmiş.
Gelelim bavul hikayelerine;
Ünlü modacı Gucci İspanya'dan Amerika'ya giderken bavulları kayboldu. Amerikan havayolları Gucci'nin mahkemeye vermemesi ve basına açıklama yapmaması şartı ile modacıya 50 bin dolar tazminat ödedi. Ama haber bir şekilde basına sızdı.

Londra Havaalanında bavullarını bekleyen yolcular ıslak ve leş gibi kokan bavullarla karşılaştılar. Bagaj ayırma bölmesindeki lağım borusu parlamış 240 bavul kullanılamaz hale gelmiş. Havayolu şirketi parça başına 2.400 lira ödemek zorunda kalmış.
..
İsrail Başbakanı Natenyahu'nun Amerika gezisi sırasında korumalarının teslim ettikleri dört silah kayboldu. Yanlışlıkla New York yerine Los Angeles'e giden silahlar orada tutanak tutulduktan sonra tekrar kaybolmuş. Bu olay Amerika ile İsrail arasında diplomatik krize neden olmuş. (Amerika ile İsrail arasında kriz de çıkabiliyormuş. Bunu da duyduk.)

Amerika'da bir adam United Havayollarında seyahat ediyor. Tam uçağa bineceği sırada valizlerin uçağa alındığı yerde bir duman fark ediyor. Dikkatli baktığında yanan valizin kendi valizi olduğunu anlayınca hemen ilgilileri uyarıyor. Havayolu şirketinin zararını tanzim etmekte gecikmesi üzerine valizi yanan yolcu  gazetelere haber veriyor. United Havayolları halen yolcunun avukatı ile tazminat anlaşması yapmaya uğraşıyormuş.

Bizde pek bavul kaybolmuyor şükür demiştik ama daha garip bir olay olmuş.
Trabzon havaalanında son zamanlarda bavulların içinden bazı eşyaların alındığına dair şikayetler başlamış. Görevliler geriye dönük kamera kayıtlarına bakınca havaalanında çalışan üç kişinin bavulları açıp içinden değerli şeyleri aldıkları tespit edilmiş. Yakalanan üç kişi "tutuksuz " yargılanmak üzere "serbest" bırakılmış.

1 yorum:

mine dedi ki...

bu da iyi bavulların açılıp içindekilerin alınması ama en vahimi borunun patlaması , aktarmalı yolculuklarda ters yerden de çıkabiliyor bavullar bizimkiler int. aktarmadan çıkmıştı ay Allah korusun bavul peşinde koşmak istemem en iyisi yanında taşımak ama o da zor :)