16 Ocak 2011 Pazar

KLASİK ÖLDÜRÜR , ARABESK SÜRÜNDÜRÜR


Gürer Aykal Bundan 24-30 yıl önce kadınların en çok beğendiği kişiler arasında ilk sıralardaydı.
Klasik müzikten zerre kadar anlamayanların bile konserlerine gitmek istediği yegane kişiydi o. Elindeki bageti sallayıp öyle bir orkestra yönetmesi vardı ki hanımların pek çoğu mest olurdu.
Yeni nesile tanıtmak için hatırlatayım.
Gürer Aykal eski Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası şefi ve şimdiki Borusan Flarmoni Orkestrası genel direktörü.
Geçtiğimiz yıl yetenekli bir öğrencinin yurt dışında müzik eğitimi alması için düzenlenen konuk şef projesinde yerini bir günlük de olsa Cem Yılmaz'a vermiş, klasik müziği esprili bir bakış açısı ile izlemiştik.

Gürer Aykal İle ilgili okuduğum haber değerli orkestra şefi hakkında bilmediğimiz bir yönünü görmemizi sağladı.
Ünlü Şef'in sol elinde hissizleşme sorunundan dolayı el cerrahisi gerekmiş. Ameliyatta doktor arkadaşlarından biri de hazır bulunmuş. Başarıyla tamamlanan ameliyatın sonunda Gürer Aykal uyanmakta zorlanınca doktor arkadaşı devreye girerek ameliyathanedeki ses sistemine Hakkı Bulut'un bir şarkısını koydurmuş.
Arabesk müziğin sesini duyan şef anında ayılmış fakat bu sefer de masadan kalkıp kendini dışarıya atmaya çalışmış. Bu kez de klasik müzik dinleterek sakinleşmesini sağlamışlar.

Valla bu haberi  önce asparagas sandım ama Gürer Aykal bizzat gülerek anlatınca "Yok canım " demekten kendimi alamadım.
Şef arabesk müzik duyduğunda başağrısı çektiğini  ve arabesk müziğin insan beynini uyuşturduğunu söylüyor.
Hakkı Bulut da bu işten rahatsız olduğunu ifade ediyor ve kırgınlığını dile getiriyor. "Şarkılarım sayesinde narkozdan uyanıp hayatı kurtulduysa sevinirim. Fakat bu konuyu dalga geçmek için anlattıysa bu insanlığa sığmaz." demiş.
Hakkı Bulut'a hak vermemek mümkün değil gibi görünüyor. 
Gürer Aykal arabeskin beyni uyuşturduğunu söylüyor ama arabeskle uyandığına göre kendiyle çelişmiyor mu?

3 yorum:

Adsız dedi ki...

VALLAHA HELAL OLSUN

selma dedi ki...

Teşekkür ederim

lalin.askin dedi ki...

Arabesk müzik ile ilgili iki ilginç veri:

Konya'da bir tavuk çiftliği, kırık yumurta sayısını en aza indirmek için tavuklara müzik dinlettiriyor. Tavuklara, arabesk müzik ağırlıklı yayın yapan radyoların dinlettirildiği çiftlikte, kırık yumurta sayısında yüzde 90 azalma yaşandığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) Çağrı Merkezi'ne alımı yapılan personelin görüştükleri kişilere negatif duygular yansıtmamaları için arabesk müzik dinlemesi yasaklandı.

Sevgiyle kalın...