23 Haziran 2011 Perşembe

MUHABBETİNİZ BOL OLSUN


Sevgili arkadaşım Tülay ve oğlu Can'la birlikte oturuyoruz. Yanımızdaki masada üç genç var. İki erkek bir kız. Sanki birbirlerini hiç tanımıyorlar da kafe'de yer kalmadığı için aynı masaya düşmüşlercesine üçü de telefonuyla oynuyor. Hepsinin elinde dokunmatik telefonlar parmaklarının  üzerinde kaydırarak bir şeyler yapıyorlar. Mübarekler hiç mi konuşacak bir şeyiniz yok, madem ki konuşmayacaktınız neden evlerinizde oturup o meretle oynamıyorsunuz?
Bu sözüm sadece o gençlere değil kendi kızlarım için de geçerli. Cep telefonu ellerinin bir parçası haline gelmiş neredeyse. Muhabbetleri bile yarım yamalak.
Sabah misafirlerimizde yemek yerken ortanca kızım Tülay'a soruyor;
- Tülay teyze siz eşinizle nasıl tanıştınız?
Tülay anlatıyor. Sonra ortak arkadaşlarımız hakkında sorular soruyor. Biz eskilere ait konuşurken bir bakıyoruz gençler yanımızdan gitmişler bile. İkisi de bilgisayarın başına geçmişler. Hatta kızıma bir şey soruyorum sorduğum soruyla alakasız bir cevap veriyor. Ne sorduğumun farkında bile değil. 

Çevremdeki pek çok gençte durum aynı. Cep telefonu olmasaydı hayatımız nice olurdu bilemeyeceğim. Gerçi biz ebeveynler çocuklarımızı takip etmek açısından telefonlara müteşekkiriz ama evde ellerinde olmasından da haz etmiyoruz.
Küçük kızımın arkadaşları geliyor evimize sık sık. Bazen odalarına giriyorum ikisi de bir kenarda oturmuş telefonla oynuyorlar. 
- Ooo kızlar muhabbetiniz bol olsun, diye şakalaşıyorum."Ne demek istedi şimdi?" dercesine  yüzüme bakıyorlar.
Gelişme çağında iki kızım var bu yüzden telefonlarla çok haşır neşirler diyeceğim ama. Otobüslerde, yollarda, restoranda, kocaman adamların telefonla oynadığını görüyorum. Allahtan yaşıtım kadınların telefon konusunda pek hevesleri yok. Aleti sadece konuşmak ve mesajlaşmak için kullanıyorlar. Yoksa arkadaşlarla sohbet etmenin tadı tuzu kalmayacak.
Cep telefonlarının hep bir üst modelini alıp sadece konuşmak için kullananlar sözüm size uzmanlar diyor ki; İnsanların sürekli telefon modellerini yükseltmeye uğraşmaları   sosyoekonomik seviyelerinin düşüklüğüyle orantılıdır.

2 yorum:

Canpolat KUZEY dedi ki...

:) Kalemine sağlık Selma teyzeciğim, her zamanki gibi harikulade yazmışsın.

Adsız dedi ki...

YAZAR TABİ Kİ.... T.K