12 Haziran 2011 Pazar

SEÇMEK SEÇİLMEK


Seçim günü büyük babam babaanneme eliyle beş parmağını göstererek sıkı sıkı tembih ediyordu;
- Bak böyle altı tane ok var o resmin altına mührü basacaksın.
Birlikte güle neşe oy atmaya gittiler ama dönüşte büyük babam sinirli sinirli babaannemden önce eve geldi. Babaanneme neler olduğunu sorduk. Okuma yazması olmayan babaannem CHP'nin altı oku yerine adını şimdi hatırlamadığın simgesi el olan bir partinin resminin altına  mührü basmış. Mazereti çok yerinde.
- Ama elini göstermiş,  buna at oyunu demişti. Ne bileyim ben oku, el görünce ona attım.
O seçimlerde CHP az bir farkla seçimi kaybetmiş Demirel dört partili ittifakla "Milliyetçi Cephe" hükümetini kurmuştu.
Büyük babam sanki seçimi kaybetmelerinin neden babaannemmiş gibi bir süre  babaanneme ters davranmıştı. Zaten sevgili gelini kendi başına buyruktu, eşi de kendisini yanlış anlamıştı.
Annem bildim  bileli etki altında kalmayı sevmeyen biri olduğu için mi,  muhalif kişiliğinden midir yoksa sırf büyük babamı kızdırmak için mi bilemiyorum o yaşadığı sürece CHP'ye oy vermedi. Beş vakit namazını kaçırmayan, Cuma namazlarına giden dini bütün büyük babam CHP'ye oy verirken, uzun yıllar başını bile yarım kapatan annem Erbakanın partisi olan Milli Selamet Partisine oy verdi. 

Bugün seçim günü.
Propaganda yapmak yasak olduğu için gazetelerde telkinler yorumlar yapılamıyor ama çok hoşuma giden bir yorum oldu paylaşmak isterim.
"Bugün adam yerine konulduğunuz ender günlerden biri. Gidip oyunuzu atın ve bu günün tadını çıkartın."
Yarın Türkiye bambaşka bir güne uyanacak çünkü.

Hiç yorum yok: