17 Mayıs 2011 Salı

KİM Kİ HOUSE İZLEMİYOR, HATA EDİYOR


Bir akşam Jay Leno Show'da alkışlar arasında sahneye geldi. Oldukça zayıf, solgun yüzlü, kesinlikle yakışıklı değil ama kesinlikle etkileleyici  İngiliz aktör Hugh Laurie.  
Sanırım Dördüncü sezonu başlayacaktı dizinin ve röportaj veriyordu. Amerika'da fenomen olmuş bir dizinin kahramanı ingiliz aksanını bırakmış, bir Amerikalı gibi konuşuyordu. Gerek Amerika'da gerekse  İngiltere'de hayranları milyonları bulmuş başka bir dizi aktörü yoktu.
Üçüncü sezondaki bölümleri  aşağı yukarı 20 milyon kişi izlemiş ve bu amerikan tarihinde oldukça büyük bir rakamdı. 
O zamana kadar dünyanın en çok izlenen dizisi olarak lanse ediliyordu.

Büyük kızım bir süredir izliyor ve tavsiye ediyordu zaten. Jay Leno Show'da görünce ilk üç bölümü internetten izlemeye başladım. Sonra 4 yıldır zevkle izlediğim bir dizi oldu. 
House bir tanı doktoru. Her bölümde garip vakalardan oluşan  hastaları oluyor. Zaten kendisi garip bir adam. Tek ayağı geçirdiği motosiklet kazası yüzünden sakat kalıyor ve sürekli ağrıları var. Ağrılarını dindirmek için içtiği ilaçlar alması gereken dozun çok üstünde, bu yüzden bağımlı olmuş.
Kendisi gibi sorunlu insanlardan oluşmuş bir ekibi var. 
Kendilerine gelen hastaların ne hastalıkları olduğunu bulana kadar hastanenin yasakladığı  yöntemler de dahil olmak üzere herşeyi deniyorlar. 
Aslında bu kadar etik dışı işler yapıp hastalarının hayatını kurtaran insanlara gittiğimiz bir hastanede rastlasak ne kadar güvenebiliriz? 

Sanırım bir dizi filmde bu yapılanlar insana mantıklı geliyor. Yoksa aksi halde kimse böyle bir doktorun kendisini tedavi etmesini istemez.
Ekşi Sözlük House için 256 başlık atmış. Buradan anlaşıldığı üzere Ekşi Sözlükte adından en çok bahsedilenler arasında ilk sıralarda görülüyor. 
Google'da aradığınız zaman 17 milyon sayfası açılıyor.
Bu günlerde 7. sezon bitmiş vaziyette. Yani 7 yıldır en çok izlenen diziler sıralamasında başı çekiyor. Bir dahaki sezon 8. ve son sezon olarak çekileceği söyleniyor.
Doktor dizilerinden hoşlananlar, Çılgın, dengesiz, kuralsız ama bir o kadar da başarılı Gregory House'u izlemediyseniz şiddetle tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok: