1 Aralık 2010 Çarşamba

REHABİLİTASYON


"Badem yine Datça açıklarında görülmüş."
Badem kim diyeniniz varsa hatırlatayım. İki yıl önce Didim açıklarında yaralı olarak bulunan Akdeniz Foku.
Balıkçılar tarafından bulunan badem tedavi edildikten sonra salıverilmek istenmiş ama tedavi sürecinde insanların aşırı ilgisine alışınca doğal hayata uyum sağlayamamış. 
Dengesi bozulan badem kendisiyle oynamak isteyen birini ısırınca "Aman denizde diğer canlılara da ısırmasın" düşüncesiyle hemen rehabilitasyona alındı.
Ünlü iş adamlarımızdan Mustafa Koç bademi himayesine aldı, iyileştirme sürecini takip etti ve doğal hayata saldı.
Badem baktı ki kendisine ilgi büyük, Egenin karşısına geçip biraz da orada ilgi toplamaya çalıştı. Yunanlı komşularımız Avrupa Birliğine girdiğinden beri bellerini bir türlü doğrultamadıkları için, bademle ilgilenecek keyifte olmadılar. Ama bizimkilere de haber saldılar; "Merak etmeyin sizin fok burada, koy koy geziyor." 
Orada yeterli ilgiyi göremeyen badem rotayı Datça'ya çevirdi. 
Dünya ülkelerinin hakkımızda ne düşündüğünü anlatan internet bilgileri gündeme düşerken, aynı zamanda bademin kıyılarımıza gelmesi ve sevimli tavırlar sergilemesi dikkat çekti.

Hey güzel Allahım!
Bademe yapılanlara gözümüz yok ama;  Keşke her iş adamı çocuğunu, eşini döven, sokakta kavga çıkaran, hayvanlara eziyet eden  insanlara da sponsor olup onları rehabilitasyona aldırsa ne kadar güzel olmaz mı?
Bu arada, Su altı Araştırma Derneği Başkanı uyarmış; "İnsanlar severek onun ölümüne neden olacak. Annesini kaybetmiş insan eliyle beslenmiş, şımartılmış, yanına yaklaşan herkesi bakıcısı sanıyor, doğaya döndüğünde uyum sağlamakta zorlanacak ve bu onun ölümüne sebep olacak"
Biz alışığız böyle şeylere. Hapishanelerde "Seviyordum öldürdüm." diyen yüzlerce insanın olduğunu biliyoruz.
Oscar Wilde ne demişti; "Her İnsan Öldürür sevdiğini."

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Efendim elinize sağlık, her zamanki gibi güzel bir yazı olmuş. Böylece bademin varlığından ben de haberdar oldum. Bir sorum var: bu hayvanlar gerçekten şımarabiliyorlar mıymış?

selma dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
selma dedi ki...

Sevgili adsız.
Valla uzmanlar böyle söylüyor.
Uzmanların yalancısıyım desem..(: