6 Aralık 2010 Pazartesi

AV MEVSİMİ



Filmin adı Av Mevsimi.
Şener Şen, Cem Yılmaz, Çetin Tekindor, Melisa Sözen ve Okan Yalabık oynamışlar. Kast yerine çok güzel oturmuş. Oyuncu seçimi iyi yani.
Ama daha sinemaya girdiğim anda bir olumsuz hava sardı beni. Koltuklar çirkin bir sarı, gözü yoruyor. Bazı çocuklu evlerde kir tutmasın diye alınan koltuk takımlarına benziyor, üstelik deri. 
Yerimize geçip oturduk. Bilet alma işini "Beyefendiye" vermiştik. O da mütevazılık yapacağım diye bir sürü boş yer varken, gitmiş en dipten üç yer almış. 
Kızımın elinde Jelibon poşeti. Jelibonu alan  küçüğü değil en büyük kızım. Küçükler gelmedi zaten.


Işıklar karardı. 
Bataklık, arka sahnede bir kız sesi "Gölgem bile kalmadı bu dünyada" diyor.
Film Ahmet Ümit polisiyelerine benzer bir tarzda başladı. Ama hızlı ve sürükleyici devam etmedi. Şener Şen neredeyse hiç yürümeyecek. Cinayet masası komiserinden ünlü dizi kahramanı, Komiser Kolombo tarzında dolaştı. Farklı olarak üzerinde buruşuk pardösü yerine ütülü pardösü ve gözlük var.
Cem Yılmaz sadece komedi yapmazmış onu fark ettim ama filmde yaptığı en küçük bir espride bile insanlar kahkaha atma eğiliminde. Okan Yalabık çömez polisi çok güzel oynamış.
Ve fakat, film bana biraz ağdalı geldi. Özellikle son sahnelerdeki uzun konuşma replikleri sıkıcıydı. 
Bu arada film boyunca kızım jelibon yedi. Ama jelibonun paketi kağıt olduğu için elini her poşete soktuğunda çıkan hışırtı sinirlerimizi bozdu. "La Havle" çekip sabır göstersem de sonlara doğru "Beyefendi" jelibon isteme bahanesi ile poşeti elinden alıp bir daha geri vermedi.


Filmin bence en güzel sahnesi emekli olan bir polis için yapılan yemekte söylenen "Haydi haydi" isimli Kazım Koyuncu türküsüydü. Nasıl daha önce keşfetmemişim. Hayret.
Av mevsimine gidin ama Şener Şen, Çetin Tekindor, Cem Yılmaz'ın olduğu bir film olağanüstüdür fikriyle değil de polisiye bir film izlemek için gidin.
İyi seyirler.

Hiç yorum yok: