25 Aralık 2010 Cumartesi

KUZULARIN SESSİZLİĞİ


Senmisin gitmek isteyen?
Üç arkadaş düştük yollara.
Eskiden beri bilinen bir söz vardır. "Arkadaşımızı tatilde tanırız."
Biri ile 20 yıllık, diğeri ile 15 yıllık arkadaşlığım var. İkincil kaygılardan uzak insanlarla arkadaşlık yapmak, yolculuk yapmak, yaşamak hayatı kolaylaştırıyor.
Bu sefer nereye gittiğimi söylemeyeceğim bana kalsın ama sevgili arkadaşım dörtgöz teletabi; "Bu ne ya sen iyice yaşlı kadın seyahatlerine başladın." diyerek tepkisini gösterdi. 

Ama ben gardımı almıştım. " Çantamızda Kavaklıdere Antik var." diyerek karşı atağa geçtim. Çünkü gittiğimiz yer alkol alınacak en son yerlerden biriydi. Birimizin valizinde şarap, birimizinkinde okey taşları diğerimizde de okey tahtaları olduğu halde otele geldik. Akşam okey masasının etrafında su bardaklarında şarabımızı yudumladık. Şarap severleri dehşete düşürecek ama şarabın yanında leblebi ve çekirdek çitlettik.
İlk kadehte hafifçe başlayan Türk Halk Müziği nameleri, ikinci kadehte türkülere, üçüncü kadehte "Öpücem abi" esprilerine dönüştü.
İlk gece hızlı başlamıştı ve bizim topu topu iki günümüz vardı. Havanın güzel olmasından faydalanarak yürüyüşler yaptık doğanın içinde, bolca güldük, dertleştik.

Gidilen yer önemli değildi. Gittiğimiz yer üçümüzün de tarzı değildi. Ama deydi.
Yazımın başında da söylediğim gibi tatiller arkadaşlıkların  yeniden düşünülmesi veya pekiştirilmesi için iyi sebepler. 
Bizimki pekişti.
Darısı başınıza.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bir dahaki programda olmazsam gittiğiniz yerleri deşifre ederim çok kıskandım ama mutlu dönmenede
sevindim dörtgöz teletabi

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim.