11 Mart 2011 Cuma

JAPONYA'DA DEPREM- ÖZGE HAWAİİ'DE


Japonya'da 8.9 şiddetinde deprem, ardından da boyu on metreyi bulan Tsunami oldu. Sabahtan bu yana CNN ve BBC kanalları sıcağı sıcağına bütün gelişmeleri veriyor. Japonya'dan sonra Tsunami tehlikesi olan diğer pasifik okyanusuna sınırı olan ülkeleri uyarılıyor. Bunlardan biri de Hawaii.
Bizim televizyonlarımız da gelişmeleri anında aktarmaya devam ediyor. Bir süredir televizyonda görmediğimiz deprem profesörleri anında ekranda yerlerini almış vaziyette. Kovboy şapkalı deprem uzmanı bundan sonra ne olabileceği hakkında yorumlar yapıyor.

Diğer kanallarda dolaşıyorum. Bir kanalda, Japonya'nın başkenti Tokyo'dan Murat adında biriyle telefon bağlantısı yapmış. Ekranda "Japonya'da yaşayan Murat .. anlatıyor" yazıyor. Murat'ın oradaki görevi ne? Adam Tokyo'da deprem Sendai'de  olmuş. Murat hükümetle bağlantılı bir konumda değilse gelişmelerden nasıl haberdar olacak da bilgi verecek. Zaten söylediği şeyler de bizim televizyonda duyduğumuz şeylerden faklı değil.

Başka bir kanalda daha garip bir durum var. Görüntüde bir kızcağız, altta yazı "Özge Hawaii'den bildiriyor." Belli ki Özge Hawaii'ye tatile gitmiş, otel görevlileri odalarınızdan çıkmayın diye uyarmış. O da televizyonu açmış ve orada duyduklarını anlatıyor.
Maksat "Bizim dünyanın her yerinde adamlarımız var" düşüncesiyse anladık ama bir felaketi daha ciddi bir şekilde anlatmak gerekmiyor mu?
Umarım Özge Hawaii'den sağ salim döner, arkadaş meclisinde yaşadıklarını anlatır ama televizyonu işgal etmesinin bir anlamı yok.
Japonya'da 8.9 şiddetinde deprem. 
Duyduğumuz en şiddetli deprem.
Depremi en iyi bilen ülke olarak bu depremi içimizde hissettiğimizi düşünüyorum.

Hiç yorum yok: