1 Mart 2011 Salı

ELİN OĞLU YAPMIŞ


Deniz veya göl kenarında durup taş sektirmeyeniniz var mı?
Önce yerden uygun bir taş bulunur, elde evirip çevirilir sonra suyun yüzeyine doğru yatay bir şekilde atılır. İlk defasında bunu becerebilen pek çıkmaz, ikinci, üçüncü denemede belki ilerleme kaydedebilirsiniz. Ama zevklidir taş sektirmek ve bu eylemi hemen her ülkeden insanlar yaparlar.
Şimdi size desem ki elin ülkesi üşenmemiş taş sektirme için taşlar üretmiş. Birkaç boyda yassıca üzeri markalı taşlar. Bu taşları tasarlamak için iki mimar uğraş vermiş.
Haydaa.. demeyin elin oğlu yapıyor işte.

Peki silginiz tek taş yüzük şeklinde olsun istermisiniz. Aman beyler dikkat bu icat sizi bozabilir. Siz kız arkadaşınıza, eşinize, veya kız çocuklarınıza alın.

Bazıları şanslı doğar, bazıları ise daha şanslı doğar. Bu sadece insanlar için değil hayvanlar için de geçerlidir. Sapanca'da ki evimizin arka bahçesinde küçük bir kümesimiz vardı. Kümesi ne kadar korursak koruyalım yeni doğmuş civcivlerimizden yarısı kedi, köpek, tilki gibi hayvanlar tarafından boğazlanırdı. Rahmetli babannem sabah erkenden kümese gider, sevimli laz şivesi ile "Anaa.. gitti bizum piluçler." diyerek dizlerine vururdu. Şimdi yukarıdaki kümes resmini görse kesin şöyle derdi; "Ben niye düşunemedum bu kumesi."

Gmail kullanmayanlar bu klavye size göre değil. Google kendi posta servisi gmail için kısa yolları ile işinizi kolaylaştıracak klavye üretmiş. ( Bunu üreten mühendise de Allah bilir deve yükü ile para vermiştir.)

Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı ama ampul şeklindeki gaz lambası pek sevimli görünüyor. Ampulü görünce bunu bizimkiler yaptı diye düşünmeyin, güzelim buluşun içine siyaset katmayın.

Porselen külahta dondurma fikrini pek benimseyemedim. Dalar ısırırız, dişten oluruz.

Ormanda rahat rahat dolaşıp, özgürce ve mutlu beslenen ineklerin sütü ancak bu kadar güzel şişelenebilir.
Ne diyelim elin adamı yapmış.

Not: Yukarıdaki resimler süt kutusu adlı siteden alınmıştır.

Hiç yorum yok: