15 Nisan 2012 Pazar

HAFTA SONU NASIL GEÇER?


Cumartesi günü yağmurlu bir havaya uyanınca, üstelik hafif bir kırgınlık hissi üzerine eklenince bütün bir gün televizyonun karşısında battaniye içerisinde büyük kızımla birlikte pinekledik. Bu arada arka arkaya iki film birden izledik. Seçtiğimiz DVD'ler de tam ruh halimize uygundu ki sormayın. İlk film "Aşk Ve Gurur" da ki performansı ile çok beğendiğim Keira Knigtley'in başrolü oynadığı Tehlikeli İlişkiler'di. Konusu 1904 yılında geçen ve Psikanaliz bir adamın hastası ile olan ilişkisini anlatan, arada Freud'un da dahil olduğu psikolojik bir filmdi. Sıkıldık ama sonuna kadar izledik. Ardından Kate Winslet'in Titanik'teki performansına güvenerek Mildred Pierce İsimli filmini izledik fakat  ilk filmi arar olduk. 1945 yılında Amerika'daki büyük buhranda kocasından ayrılan bir kadının hikayesi anlatılıyor.
 
Hasta olduğumuz için mi yoksa filmler hakikatten mi sıkıcıydı biz anlayamadık. İzleyen biri varsa fikirlerini paylaşsın lütfen. Gerçi 7 yıldır bir derginin kültür sanat sayfalarını hazırlıyorum. Ön yargılı değilim ama ikinci filmin sonunda içimize daral deldi. O sırada kızımın arkadaşları gelip onu dışarıya çıkarttılar. Bense uyuyakalmışım.

Pazar günü öğleye doğru hava açınca dışarıya çıkmak istedik. Geçen hafta önünden geçtiğimiz fakat kalabalıktan dolayı içeriye giremediğimiz Cankurtaran Sosyal tesislerine gittik. Gittiğimiz saat tam öğle üzeri olduğu için yollar tenhaydı. Tesis Eminönünden Bakırköy'e giden sahil yolu üzerinde, deniz manzarası eşliğinde kahvaltı ve yemek yenebilecek güzel bir yer. Belediyeye ait olduğu için fiyatlar makul tutulmuş. Biz bir tabak çipura, iki tabak mezgit, kalamar, salata ve içeceklere 70 lira verdik. 

Servis hızlı ve iyiydi. Biz burada oturduğumuz halde yeni keşfetmişken turistler biliyor olmalıydı ki etrafta bir çok turist gördük. Sultanahmet semtine yakın olması da nedenlerden biri olabilir tabi. 
Sağımızda deniz, denizde gemiler, ılık bir havada balıklarımızı yedik, çayımızı içtik. Hasta bir halde gitmiştim, iyileşerek döndüm. Deniz havası çok iyi geldi.
Dönüşte suratım asıldı. Evde yapmam gereken bir sürü ütü var, ama moralimi bozmuyorum.
Güzel bir gündü.
İyi pazarlar diliyorum.

4 yorum:

mine dedi ki...

cumartesi halini pazar günü atmışsınız hem güzel bir mekanda güzel bir yemekle daha ne olsun sevgiyle geçen bir hafta dileklerimle...

bu arada kaldıreki çiçekleriyle haşlıyoruz değil mi-nedense bu çiçek konusuna takıldım : ) -

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Geçmişler olsun ve iyi haftalar. (:
Filmleri izlemedim. Bu saatten sonrada izlemem herhal. :)

selma dedi ki...

sevgili mine temennileriniz için teşekkür ederim. Evet kaldırek'i çiçeği ile haşlıyoruz. Eminim çok seveceksiniz. Şimdiden afiyet olsun:)

selma dedi ki...

Sevgili hayalperest;
Filmleri izlemeseniz inanın bir kaybınız olamaz diyeceğim. İyi haftalar dilerim :)