17 Nisan 2012 Salı

FLAŞ TV'NİN HALAYI VE OYUN HAVALARI


"Akşam Flaş TV'de Türkiye'nin sosyo ekonomik alanda Avrupa Birliğine uyumu konusunda güzel bir oturum vardı..."
1 Nisan da geçti gerçi ama şaka yapmak istedim biraz :)
Akşam televizyon kanalları arasında dolaşırken Flaş TV'de takılıp kaldım. Genç bir adam Ankara yöresine ait türkü söylüyor, iki  adam da oynuyor. Ama hani takım elbiseyle falan değil. Yöresel kıyafetlere benzeyen bol fırfırlı etekler giymişler, üzerlerinde beyaz gömlek. Altı kadın üstü erkek yani. Zenne diyeceğim dilim varmıyor, Filmini izledikten sonra bu izlediklerimin zenne ile ilgisi yok. Bildiğimiz adamlar sanki şaka olsun diye ceketlerini çıkartmışlar pantolonlarının üzerine fırfırlı etek giymiş, ellerine ziller almış oynuyorlar. Bir tanesi oyunu bitirip NATO zirvesine katılacakmış gibi ciddiyetle işlerini yaparken, ortadaki nasıl neşeli nasıl işin gırgırında sormayın. 
İşte bu diye düşündüm. Her defasında gözüm onun oyununa gitti. Diğeri sanki sahnede silindi. Bir şeyi severek yapmak bu olsa gerek. Müzik bitene kadar şarkı söyleyen adamı fark etmedim bile. 
Flaş TV'nin patronu sanırım Türkiye'nin en mutlu adamı. Bugün Televizyonun internet sitesine girip yayın akışına baktım. Dokuz programın 5 tanesi eğlence programı, geri kalan da haber. 
Üç yıl önce Bakırköy'de çalıştığım derginin yolu üzerinde Flaş TV'nin stüdyosu vardı. Caddede uzun bir kuyruk görürdüm. "Allah allah caddeye kadar uzayan kuyruklar anca emekli maaşları dönemi bankalarda olur, burada banka  yok, kaldı ki bunlar emekliye pek benzemiyor. " diye düşünürken içerideki programa seyirci olarak katılanların kuyruğu olduğunu öğrendim. Süslenmiş püslenmiş orta yaşta kadınlardı pek çoğu. Sonra bazı programlara seyirci olarak katılmanın bir sektör olduğunu, belli bir ücret karşılığı ev kadınlarının veya işsiz erkeklerin daimi seyirci kadrosuna alındığını duydum.
Sanıyorum Flaş TV için bu geçerli değildir. Bu kadar eğlenceli programa kim dahil olmak istemez ki!
Dokuz sekizlik müzik eşliğinde sürekli oynayan bir grup. Sözleri de eğlenceli. Gerçi o müzikle küfür etsen kimse üzerine alınmaz. 
Halayları "Haley haley.. ile başlıyor ve hiç bitmiyor mubarek.

Kanalın sadece eğlence programları değil haber programları da kendine has. Fransa ile yakın zaman önce yaşanan kriz sırasında haberlerdeki metinde "Sarkozy Tayyip'ten tırstı."gibi bir yazı okumuştum.
Yılbaşından bir gün sonra kanalın haberlerinde şöyle bir alt yazıyla karşılaşmıştım; "Yeni yılla birlikte zamlar da girdi!" Acaba bu alt yazıya RÜTÜK bir ceza verdi mi yoksa ciddiye mi almadılar merak ettim ama takip etmedim. Beni teorim şu yönde; Kanaldaki müzik ve oyunlardan kimsenin ne söylediğini anlamak mümkün görünmediğinden haberler de güme gidiyor. Ya da o kadar içimizdeki sözleri dillendiriyor ki söylenenler kimseye garip gelmiyor.
Hep merak ederdim bu kadar Ankara havası çalınan kanalın Ankara ile bir bağlantısı var mı diye. Meğer merkezi Bursa'ymış iyi mi!

2 yorum:

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Annemde arada bakıyor. Benim ilgimi pek çekmiyor.
Şu ücretli seyirci olayını biliyorum. Baya kadrolu olanları var. Ayrıca bilmem ne kadar doğrudur. Ama bence doğru. Dizinin birinde, kadın kocasına diyordu. Konuşan seyirci olmuş, ücretide çoğalmış.
Yani bazen düşünmüyor değilim. Hani hararetli hararetli tartışmaları oluyor ya, acaba hepsi mi düzmece. :)

eymenerdogan dedi ki...

Obama'ya destek amaçli anchorman'inin yüzünü siyahi görünsün diye ayakkabı boyasıyla boyayan da Flash Tv, Muhsin'e karısı Tülay'ı iki göz iki çeşme ağlatarak çağırtan da Flash Tv, Ajdar'ı Müslüm'le anlamlandıramadığım bir şekilde dans ettiren de Flash Tv, bilim adamlarının bile henüz bulamadığı ışınlanma teknolojisini ''Berdel'' isimli dizisinde kullananda Flash Tv.. Sanırım habercilik amacıyla değil de arada sırada insanlar eğlensin diye kurulmuş bir televizyon bizim Flash Tv :)