26 Mart 2010 Cuma

GECEYARISI HİKAYELERİ


Bazı arkadaş sohbetlerinde biri çıkar ve 'Ben televizyonda paparazzi programlarını, dizileri,kadın programlarını hiç izlemiyorum. Sadece haberleri, açık oturumları ve National Geografic kanalını izliyorum.'diyorsa külliyen yalan. Sakın inanmayın ayıp olmasın diye inanmış gibi de görünmeyin.Hatta bir ara punduna getirip o arkadaşınıza 'izdivaç programındaki kimseyi beğenmeyen adam nasılda o sarışın kızı beğendi'deyiverin. Bakın bakalım ne cevap verecek.Veya Kibariye Umreye gidiyormuş dediğinizde, yanında safiye soyman da vardı'diyecektir eminim.
İzliyorum diye iddia ettiğimiz programlar gece uyku tutmadığında yattığımız yerden yarı açık göz kapaklarıyla izlenen programlardır.Çok iyi uyku getirdiği için şiddetle tavsiye edilir.
Menapoz belirtilerimin başladığı şu günlerde uyku problemleri de baş gösterdiği için, Gece yarısına denk gelen belgesel programlarını takip ediyorum.
National Geografic tv de ; ' Yaşamı destekleyecek başka dünyalar var mı' diyordu arka fondaki ses. Belgesel o kadar ilgimi çekti ki sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim.
...
Dünya ile Güneş'in arasındaki mesafe 150 milyon kilometre. Bu mesafe %5 yakın olsaydı
sıcaktan kavrulabilirdik. %10 uzak olsa her yer buzullarla kaplı olurdu.

Güneş o kadar büyük ki içine 1 milyondan fazla dünya sığabilir.

Bizim güneş sistemimiz samanyolu galaksisinin içinde küçücük bir alanı kaplıyor.
Samanyolu galaksisi 200 milyar yıldızdan oluşuyor ve galaksinin genişliği 100 bin ışık yılı ( ışık yılı saniyede 300 bin kilometre )

İçinde dünyamızın da olduğu güneş sistemimiz samanyolu galaksisinin etrafındaki turunu 220 milyon yılda tamamlıyormuş..sadece bir tur...

Peki samanyolu evrende ne kadar yer kaplıyor?
Bunu duyunca eminim benim gibi siz de çok şaşıracaksınız.
Samanyolunu bir tenis topu olarak kabul edersek , Bir futbol sahasını da tenis topları ile doldurduğumuzu düşünelim.Futbol sahası evren, tenis topları da diğer galaksiler olarak söylenebilir.
..
Rakamlarla ifade edilemeyecek kadar çok galaksi ve gezegen arasında yaşamı destekleyecek başka dünyalar da yok mu dur sizce?
..
Ve de en önemlisi bu düzeneği milyonlarca yıldır devam ettiren bir gücün olmaması mümkün mü?
Kafanız karıştı değil mi?
İnanın benim de kafam karıştı.İnsanların uzaya çıkması bir karıncanın patika bir yolda karşıdan karşıya geçmesi gibi bir şey değil mi ?

Ben bu belgeseli izlerken başka bir kanalda Cübbeli Ahmet Hocanın Fatih Altaylı ile Yaptığı programın tekrarı vardı..
Cübbeli Ahmet Hoca; Bakın benim telefonum kuş sesi çalıyor..Sakın ola ki telefonlarınıza müzik sesi koymayın. Namaz kılarken çalar, müzik ses ile mi namaz kılacaksınız? diyor..
Acaba 'Namazda telefonlarınızı kapatın' neden demiyor?...

4 yorum:

eymenerdogan dedi ki...

Selma teyze her ne kadar siz beni tanımasanızda ben sizi dolaylı olarak tanıyorum . Sitenizi her gün devamlı olarak takip ediyorum . Sitenizi oldukça başarılı buluyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum..

selma dedi ki...

sevgili eymen yorumun için teşekkürler.
sana da okulunda başarılar diliyorum.

Unknown dedi ki...

Gerçekten de cevapları henüz bulunamayan soruların olduğu belgeseller ve gizemler bunlar.
Ama yazılarınız son derece güzel, takipteyim ve başarılar dilerim.

selma dedi ki...

teşekkür ederim:)