21 Mart 2010 Pazar

AH KALORİ VAH KALORİ


Millet olarak iyi yaptığımızı düşündüğümüz her bir şeyin ardından mükafatlandırılmak isteriz.Sınıfını geçtin al sana bisiklet.....İş buldun ,bunu ıslatmak lazım..Birine iyilik yaptın,Cennete biletin hazır..Koca bir kış çalıştın (karşılığında paranı aldığın halde) tatilde güneye gitmek şart oldu..Diyete başladın,kendini şımartman lazım ,hiç olmazsa bir gün..Bu böyle uzayıp gider. 48 yaşındaki pek çok kadın gibi ben de zayıflamaya takmış vaziyetteyim.Arkadaşlarım ısrarla kilo kaybederken 1.60 boy ve 59 kilonun bendeki görüntüsü bira fıçısına iki kol ve bacak geçirmişsin ve sokağa salmışsın gibi duruyorum..Türkiye haritasını gözünüzün önüne getirirseniz iç Anadolu bölgesine denk gelen yerler biraz gelişmiş görünüyor..Genetik mirasım sağ olsun..Annemi sevgi ile anıyorum..
Fırsat buldukça arkadaşımla yürüyüşlere çıkıyoruz.yaklaşık üç kilometrelik bir yolu zevkli bir hale getirmek için muhabbetin yanısıra kahve molasını yapmadan dönmüyoruz.( yürüyüş yaptık ya kendimizi mükafatlandırıyoruz.) 3 kilometre yürüyüş anca 400 kalori yakmamızı sağlar.O da en iyi niyetle.sonra mutlu mesut eve geliyorsunuz hafif bir yemek ve...Tatlılardan ne
var?

Üç kızınız varsa yemek konusunda çok zordasınız..Sakın yanlış anlamayın. Yemek seçen hemen hemen hiç yok..Kadınlar tatlıyı,Çikolatayı sever, hele dört kadın bir aradaysa..
Bir kornet dondurma 350 kalori...Gitti 3 kilometrelik yürüyüş..
Zayıflamak için formül şu ;( kilo x 24 ) -500 ( haftada 1 kilo için)
yani 60 X 24=1444
Altmış kiloda ki biri günde 1444 kalori alırsa kilosunu muhafaza eder. Eğer kilo vermek istiyorsa mevcut sayının 500 eksiğinde kalori alması gerekiyor.
Bu durumda kilo vermek bir yana almadığımıza şükretmek lazım.
Aaa ne kadar zayıflamışsın diyen bir dostunuz varsa yanından ayrılmayın,veya sizden çok kilolu arkadaşlar edinip,kendinizi kandırın..
Ya da boşverin...Kendinizi şımartın..
İç Anadolu bölgesi güzeldir..Konya ovası..Başkent Ankara...


1 yorum: