29 Mart 2010 Pazartesi

BAHAR GELMİŞ NEYİME


Uzun kış mevsiminin ardından , bahar kendini göstermeye başladı.Doğanın uyanışı olarak bildiğimiz bahar hepimizde aynı duyguları uyandırmaz Mesela alerjik kişiler polenlerden dolayı sürekli rahatsız dolaştıkları için sevmezler baharı.
Öğrencilere de ders çalışma eylemini zorlaştırdığı için sıkıcı gelir diyeceğim ama aslında biz anne babalara zor gelir. Çünkü ' Evladım neden ders çalışmıyorsun ' monologlarına başlarız. Monolog diyorum çünkü diyolog olması için birinin de size cevap vermesi gerekir. Baharı başına vurmuş öğrenci çocuklarınız size cevap verecek ruh halinde olmadığı için anca kendi kendinize konuşursunuz.
Şair ruhlu biri için bahar kışa inat yaz aylarına kapı aralayan tadımlık mevsimdir.
Bizden bir önceki nesil için romatizma.ağrı,yorgunluk olarak bilinir.
Sanatçılar ilkbaharı Vivaldi'nin dört mevsiminden biri olarak adlandırır. ( Bu arada Vivaldi'nin dört mevsimi'ni şiddetle öneririm.Özellikle araba kullanırken, uzun yolculuklarda )
Biz ev hanımları için bahar, palto giydim terledim, gömlek giydim üşüdüm mevsimidir. Çocuklardan biri boğaz enfeksiyonu geçirir, ya da eşiniz. Sildiğiniz camlar, yıkattığınız araba aynı günün akşamında yağmurdan kirlenir. Bahar temizliği telaşı, yazlığınız varsa oranın badana boya işleri..
Güzel bir bahar gününde yanınıza sadece kendinizi alarak toprağa ayağınızı basacağınız ve doğayı dinleyeceğiniz bir sessizlik bulmak zordur.
Bir arkadaşım geçtiğimiz yıllarda başından geçen bir olayı anlatmıştı. Arkadaşım 50 yaşlarında daha önce çalışma hayatı olmuş.Şimdi emekli bir ev hanımı.Kendi yaşında başka bir arkadaşıyla birlikte arabayla Edirne tarafına yola çıkmışlar. Arkadaşımın 'nereye gidiyoruz' sözlerine aldırmayan kadın arabayı köylere doğru sürmüş. Bir süre sonra yol tenhalaşınca arabayı yolun sağına çekmiş. Arabadan inmeden müziğin sesini sonuna kadar açıp dışarı çıkmış ve yolun kenarında oynamaya başlamış. Arkadaşımın hayretle bakışlarına aldırmadan bir kaç dakika oynadıktan sonra, hiç bir şey olmamış gibi arabaya binmiş ve eve dönmüşler.Arkadaşımın delilik olarak gördüğü bu davranışı sanırım psikologlar deşarj olarak adlandırıyor olabilirler .
Gidin yol kenarında Ankara misket oynayın demiyorum ama bu bahar aylarında sadece kendinizi alarak gidin..Aslında Ankara Misket de hiç fena fikir değil..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bizde seninle aynı güzelliği sapancada yapalm ama bilmiyrm toplm bunu kaldırabilirmi çok isterlerse scoth battaniyeli arkadaşımızla diğer teletabiyide götürebiliriz dörtgöz

Adsız dedi ki...

valla yapalım sevgili doktorum..
Toplumu kim takıyor ki..(:
fakat biz Ankara misket değil kafkas oynayalım seninle...