26 Şubat 2011 Cumartesi

MART AYINDA ETKİNLİKLER


Sağlık Ve Yaşam Dergisinde hazırladığım Kültür Ve Sanat sayfası bir sonraki ayın etkinliklerini içerir. Şimdiden Mart ayında hangi etkinliklerin olacağını yazdım bile. Yani benim işim bir nevi hava tahmincilerinin işi gibi.
Bakalım Mart ayında neler var.
                                  SİNEMA
72. KOĞUŞ
Mart ayında vizyona girecek olan 72. Koğuş henüz fragmanları yayınlanmadan Hülya Avşar'ın tecavüz sahnesi ile gündeme geldi. Başrollerini Hülya Avşar, Yavuz Bingöl, Kerem Alışık ve Songül Öden paylaşıyorlar. Orhan Kemal'in aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan film 2. Dünya Savaşının yokluk yıllarında çeşitli suçlarda hapishaneye düşen insanların yaşamını anlatıyor.
BİR AVUÇ DENİZ
Engin Altan Düzyatan hayranları ve romantik film sevenlerin hoşlanacağı tarzda içinizi ısıtacak bir hikaye. Filmde Ayda Aksal ve Can Gürzap gibi ünlü tiyatrocular da yer almış.
İKİ KADIN BİR ERKEK
Filmin oyuncuları Julianne Moore, Anette Beninng, Mark Ruffalo. Hollwood'un böyle ünlü oyuncuları baş rol paylaşıyorsa ve ismi de güzel olursa romantik komedi veya güzel bir dram bekleyenler sükutu hayale uğrayacaktır eminim. Kimse kusura bakmasın aynı cinsten iki sevgilinin hayatının normalmiş gibi göründüğü filmler hiç hoşuma gitmiyor. Üstelik bu filmle Anette Benning'in Oscar adayı olması da bu tür ilişkileri meşru hale getirme çabasından başka bir şey değil.
                                     KİTAP
Bu ay yeni çıkan kitaplara bir göz atalım.
ZEYREK VE FATİH - Nursel Gülenaz - İnci Tüğsüz
İstanbul'da doğup semtinden başka bir yeri bilmeyenler, uzun yıllar İstanbul'da olup 10 günlüğüne buraya gelen bir japon kadar şehrini tanımayanlar, İstanbul'u anlatan kitaplar ilginizi çekebilir. İstanbul'da doğan iki arkadaş Nursel Gülenaz ve İnci Tüğsüz, Sanat tarihçisi ve Sosyolog gözüyle Fatih ve Zeyrek semtlerini yeniden keşfetmeye çıkmışlar, bu sefer yanlarına okurlarını da alarak.
MESNEVİ'DEN HİKAYELER - Süheyl Seçkinoğlu
Mevlana'nın en bilinen eseri Mesnevi'den hikayelerin anlatıldığı bu kitap ile mesnevinin sırlarını, hikmetini  hissedecek, Mesnevi'den titizlikle seçilen bu hikayeler Mevlana'nın bilge kimliği ile hayatı öğrenmenize ışık tutacak.
ATA DEMİRER
Kendine has yöresel konuşmaları, taklitleri, Türkiye'den insan manzaralarını anlattığı gösterileri ile Ata Demirer 11 Mart tarihine kadar Beşiktaş Kültür Merkezinde.
CEM YILMAZ
İkinci kez geçirdiği bel fıtığı ameliyatı dolayısı ile bir süre ara verdiği gösterilerine Mart ayı itibari ile devam edecek olan Cem Yılmaz yine herkesi kırıp geçirecek. Gösteri TİM'de.
AŞK MEKTUPLARI
Her şeyi kitabına uygun yapan düzenli Endy ile asi sanatçı Melissa'nın birbirlerine çocukluktan başlayarak yaşamları boyunca yazdıkları aşk mektuplarının hikayesini 33 yıldır aşkları hiç bitmeyen iki tiyatrocu canlandırıyor. Müşfik Kenter ve Kadriye Kenter.
Oyun Kenter Tiyatrosunda sahneleniyor. 





2 yorum:

Adsız dedi ki...

CMYLMZ İKİNCİ BEL FITIĞI AMELİYATINI DA GATADA MI OLMUŞ Kİ?

Adsız dedi ki...

GATA'da ki doktoru ameliyatını yapmış. Ama İstanbul'da..