6 Temmuz 2010 Salı

FARELER VE İNSANLAR


Sabahları internet üzerinden gazeteleri okurken "İştahı kapatan kimyasal bulundu" haberini görünce heyecanla yazıya tıkladım. Menapoz sürecine girmiş her kadın gibi kilo problemleri yaşadığım için, bu haber can kurtaran simidi gibi geldi.
İngiltere Manchester Üniversitesinde yapılan araştırmaya göre,  insan vücudunda doğal olarak bulunan Hemopressin adlı kimyasal beynin ödül merkezini etkileyip tokluk hissi veriyormuş.   Fareler üstünde yapılan deneylerde farelerin daha az yemek yedikleri ortaya çıkmış.
Bu haberde iki şeye taktım.
Birincisi; Farelerin üzerinde deney yaptınız tamam, zaten obez bir fare yok ki. Yapın bir domuzun üzerinde deneyinizi bakalım zayıflayacak mı? Ya da fillerde.
İkincisi; Madem vücudumuzda zaten var olan hemopressin adlı kimyasal neden devreye girmiyor da biz müdahele etmek zorunda kalıyoruz. İnsan vücudu mükemmel çalışır oysa.
Sayın bilimadamları zaten olan birşeyi bulmuş gibi yapmayın. Hemopressin isimli kimyasal insanlık var olduğundan beri orada duruyor. Kimyasallarımızla oynamayın.

Bu haberle ilgili sayfada kenarlarda bulunan reklamların üçü diyet haplarıydı.
Biber ile zayıflayın, Acai üzümü ile zayıflayın, Elma ile zayıflayın, Lahana ile zayıflayın... Bu örnekler uzayıp gidiyor...
Biz bunları zaten yemiyormuyuz? 
Bunlarla birlikte ilacın içine koyduğunuz herneyse bunu söyleyin de toplu halde kilo derdinden kurtulalım.
Yok, illa kulağı tersten tutturacaklar. 
..
 Amerika'dan seslenen bir doktorumuz, garip isimli  bir meyveyi  tavsiye ediyor. Onun tavsiye ettiği meyvenin ilaçları yok satıyor. Bu kadar zayıflama  ilacı varken dünyanın en şişman insanlarının olduğu Amerika bu işi hiç mi bilmiyor da zayıflayamıyor diye düşünmeye başladım.

İştahı kaparan kimyasallar, Zayıflama hapları, Spor merkezleri, Yosunla yapılan terapiler, bunlarla gündemimiz değişiyor.
Annem benim yaşımdayken benden en az 10 kilo fazlaydı. Üç çocuk, Çoğu zaman hapiste bir koca, Kayınvalide, Kayınpeder,  Tarla, Bahçe ile uğraşırdı. Kendisi ile ilgili bir kaygısı da yoktu. Şimdi 75 yaşında olmasına rağmen; " Kilo mu aldın sen?" dediğimiz anda çok bozulup savunmaya geçiyor.
"Yok canım giydiklerim öyle gösteriyor. Hem Fatma yengen benden daha kilolu."

4 yorum:

Adsız dedi ki...

arkadaşm kilo konusnda bende neler yaptığımı anlataym hergün 2saat spor yapılr sonrada gün içinde içilen kahvelerin çaylarn yanında bol miktarda karbonhidrat yenilir böylece kilo alınmaz ama verilemezde dörtgöz teletabi

selma dedi ki...

sevgili dörtgöz..
ben artık ümidi kestim kilo vermekten..yaşasın balık etli kadınlar...(:

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Farelerle aynı bünyeye mi sahibiz ? Yani niye fare ki cidden. Suçu ne... Yada bizim suçumuz ne..

selma dedi ki...

suçumuz insan olmak dersem çok mu dramatize etmiş olurum..:)