24 Temmuz 2010 Cumartesi

ARMUTLU'DA ARMUT AĞACI YOK


Emekli Edebiyat öğretmeni olan arkadaşım Armutlu'da yazlığına davet etti. Kuzenimle birlikte hazırlandık. İDO'nun feribotu ile 1.5 saatte Armutlu'ya vardık. 
Armutlu Yalova'ya bağlı sevimli bir kıyı kasabası. Kışın kaplıca hamamları, yazın denizi ile şanslı beldelerimizden.
Armutlu'nun bütün kıyı şeridi yürüme yollarına ayrılmış. Hiç kimsenin evi, villası denize sıfır değil. İnsanlar istedikleri yerden denize girebiliyorlar. Diğer sahil kasabalarından farklı olarak onlarca küçük koy belediye tarafından yapılmış. Boylu boyunca uzanan sahilde değil de küçük küçük koylarda yüzüyor ve güneşlenebiliyorsunuz.
Yarım ay şeklindeki koylar dalgakıran işlevi de gördüğü için dalgalardan etkilenme olanağı da yok.

Kıyı boyunca çeşit çeşit restoran ve çay bahçesi var. Armutlu'ya özgü değişik bir mutfak yok maalesef. Tost, Dürüm, Pide , Lahmacun, Balık yiyebileceğiniz yerler arasında istediğinize gidebilirsiniz. Fakat çay bahçeleri ve kafeler içinde önermem gereken bir yer var. Park Kafe.
Kıyı boyunca akşam 9'dan sonra Park Kafe'de yer bulmak zor. Yola atılan 6-7 masanın haricinde verandasında da bir o kadar masa mevcut. Bir bardak çay içip saatlerce oturabilir çevreyi seyredebilir, okey, kağıt oynayabilirsiniz.
Fakat Park kafe'yi özel kılan neden bunların hiçbiri değil.
Kafenin iki servis elemanı var. Birbirlerine zerre kadar benzemiyorlar ama arkadaşım kardeş olduklarını söyledi.Abisinin adını bilmiyorum.
Caner 23 yaşında bir genç. 
Abisi gülerek anlatıyor. Belli ki kıskanmıyor. " Kimse benden hizmet istemiyor, Ben yanlarına gittiğimde, sen git Caner gelsin diyorlar."
Bu sırada Caner tüm sevimliliği ile yanımıza gelip Arkadaşıma " Hocam hoş geldin." diyor.
Pozitif, hazırcevap, esprili bir genç. Kadın erkek herkese şekerim, Hayatım,  Canım diye hitap ediyor. Samimi fakat bunu sululuğa taşımıyor. 
Caner bütün Armutlu'nun gözdesi. Gecenin geç saatlerine kadar yüzünden gülücük eksik olmuyor.
Genç, yaşlı, kadın , erkek caner ile muhabbet etmekten hoşlanıyor.
Üç gece Park Kafede oturup gazoz içip, simit yedik, okey oynadık. 
Çocukluğumuzdaki gazoz - simit maceralarımızı konuştuk.

Armutlu'ya gitmek istiyorsanız, Yazın İDO'nun günde üç seferi var. Kışın daha az olduğunu söylüyorlar. Önceden bilet almanızı tavsiye ederim. Son anda yer bulunmuyor.
Ergün Motel, Yaşmak Motel ve Er motel'i önerebilirim. 
Antalya, Bodrum, Çeşme gibi tatil yerlerinden sıkıldıysanız, mütevazı bir yer arıyorsanız, aile büyüklerinizle bir yere gitmek istiyorsanız Armutlu'ya gidin. 
Armutlu'ya gider de, mutlu bir genç görmek isterseniz, Park kafede Caner'in bir bardak çayını için.

2 yorum:

Kadirr Genç dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kadirr Genç dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.