12 Kasım 2010 Cuma

TUMBLR...


İnternetin sınırı yok, bunu her gün bir kez daha fark ediyorum.
Artık çocuklarımız bizden değil bizler çocuklarımızdan bir şeyler  öğreniyoruz. Kızlarımın bana önerdiği kıyağı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Canınız sıkılıyor, maillerinize baktınız, Benim Blogumu okudunuz, Facebookta dolaşıp, Twitter'de ciklediniz, gazeteleri talan ettiniz.(Zaten her gazetede aynı haber var. Birine bakmanız yeterli) internette ne yapacağınızı bilmiyorsunuz.
Öyle ise bir derya tavsiye edeceğim.
www.tumblr.com' a girin.
İlgi alanınıza uyan bir siteye mutlaka rastlayacaksınız.

Moda, Yemek, Seyahat, Tarih, Kitaplar, Ülkeler, Hayvanlar, Şehirler, Sinema, gibi başlıkların içinde yüzlerce konuyu içeren resimler yazılar önünüze açılıyor.
Burası diğer paylaşım sitelerinden  daha ayrıntılı ve  eğlenceli.. Bir sitede şahane yemek, pasta tarifleri veriliyor. Biri gezdiği yerlerin resimlerini çekmiş paylaşıyor. Resimlere bakıp yorum yazabiliyorsun. Mimarisi şahane evler var. Dünyanın en güzel şehir manzaralarını burada bulabilirsiniz. Yada  dekorasyon konusunda fikir alabileceğiniz yüzlerce güzel döşenmiş evler. Kimse bu resimleri kullanamazsın demiyor. Benim blogumun çoğu resimleri de oraya ait.
Dünyanın yer yerinden herkes, istediği konuda bir şeyler paylaştığı siteler oluşturmuş.

İstiyorsanız siz de evinizden hoşlandığınız bir köşenin resmini, tatilde çektiğiniz bir manzarayı, Gardırobunuzdaki sevdiğiniz bir elbiseyi, yaptığınız güzel bir yemeği, sokakta ilginizi çeken bir nesnenin resmini koyabiliyorsunuz.
Yalnız bunları yapmak için az da olsa İngilizce bilginizin olması lazım. Çok fazla yazı yok zaten. Konuya vakıf olun yeter.
Zaten bu siteyi biliyordum diyerek ayarımı bozmazsınız inşallah. Heves ettik tavsiye ediyoruz. Bileniniz varsa da bilmez gibi yapın bir zahmet.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ayarınızı bozuyorum: ben bu siteyi zaten biliyordum.

selma dedi ki...

bildiğinize sevindim sayın adsız..