16 Kasım 2010 Salı

CAN HAVLİ


Bayram için İspanya'ya gidenler boş yere zahmet etmişler. 
Buradaki görüntüler boğa güreşlerini aratmıyor.
Bütün televizyon kanallarındaki haberlerde, sahibinin elinden kurtulan onlarca dana uzun koşuşturmalar sonunda ya yol ortasında ya da yakalandığı yerde kesildi. Kanlar, etler her ne kadar  buzlanarak gösterilse de bırakın çocukları bizleri bile dehşete düşürdü.
Caddelerde danalar önde "danaya giren" sahipleri arkada bir koşuşturma yaşanmış ki sormayın. Sonra başka bir sahnede roller değişiyor dana kendisini kovalayanları önüne katmış koşturuyor.
Bir talihsiz dana can havliyle inşaat çukuruna, biri boğaz köprüsüne, biri insanların arasına dalmış. Fakat en azimlisi Çanakkale'den çıkmış.
Yaklaşık 3 kilometre kaçtıktan sonra bakmış ki peşini bırakan yok atmış kendini denize. Yüze yüze epey bir gittikten sonra yorulup kıyıya çıkmış. Zavallının nefeslenmesine fırsat vermeden çökmüşler boğazına.
Bu yıl Yurt dışından ithal ettiğimiz Anguslar yerli danalar gibi  kaderci değil. "Nasıl olsa öleceğiz ama bir ikisini de biz benzetelim" düşüncesiyle sahibini  boynuzunun altına aldığı gibi yere fırlatıyor ama kasaptan daha vicdanlı olmalı ki işi uzatmayıp yere düşen adamı bırakıyor. 
Muhabir adama soruyor;
- Ne oldu?
- Boğayı yatıralım derken kalktı, o bizi yatırdı.
Bir kanalın muhabiri kaçan danaları haber yapayım derken  dana tarafından kovalanıyor. Muhabir azimli işin ucunu bırakmıyor. 
ODTÜ ormanlarına dalan danayı su ile kandırmaya çalışıyorlar, etrafını sarıyorlar, kement atıyorlar. Belediyenin veterineri bayram izninde olduğu için ilaçlı tabanca bulunamıyor. ODTÜ'nün ormanında gezinen dana "Bu işler  eğitimle olur" düşüncesinden vaz geçip pes ediyor.

Bu arada her yıl olduğu gibi bu yıl da acil servisler acemi kasaplar yüzünden doldu taştı. Ben yazımı yazarken  yaralanma vakaları  3 bini geçmişti.
Elinden yaralanan adama muhabir soruyor;
- Geçmiş olsun nasıl oldu?
- Kesime başlayınca normalde bıçağı kaçırdım.
- Peki normalde siz kasap mısınız?
- Yoo değilim.
- ?
...

Hiç yorum yok: