4 Ağustos 2010 Çarşamba

BUNLAR DA OLUYOR


Gazetelerin küçük puntolarla yazılmış haberleri, tam sayfa haberlerinden daha çok ilgimi çeker.
Birileri için önemsiz olan bir haber o haberin sahibi için her şeyden önemlidir.
Küçük haberlerde genelde trajikomik olaylar da yer alıyor.
İşte size bunlardan bazı örnekler;

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde minyatür Peri bacaları yapıp satan bir adam, bir türlü alamadığı Tofaş marka arabaya olan özlemi yüzünden üç oğluna Doğan, Kartal ve Şahin isimlerini takmış. Yaşları 8 ile 15 olan çocuklar isimleri ile gurur duyduklarını söylüyor. Baba ise; " Tofaş tan bir kıyak bekliyorum." diyor.'

Samsun'da benzin yüklü bir kamyon hemzemin geçitte tren ile çarpışıyor. Kamyonun şoförü; Trenle aynı anda hemzemin geçide geldik. Bana yol vermesi için kornayla uyardım ama sanırım sesimi duyuramadım." demiş.

Rize'de bozulan buzdolabını tamire götürmek isteyen adam, buzdolabını evin ikinci katının balkonundan tutması için kardeşine attı. Buzdolabını tutamayan kardeş ezilip yaralandı.

İstanbul Sultanbeyli'de bir adamın ağzına sinek kaçmış. Sineği öldürmek için ağzına sheltox sıkan adan hayatını kaybetmiş.

Dudullu'da bir nişan töreninde bir evin balkonuna 50 kişi birden çıkınca balkon çökmüş. Olay 5 ölü bir çok da yaralı ile gazetelere geçmiş.

Adapazarı Hendek'de gece yarısı alkollü olarak araba ile TEM'de dolaşan gençler radyoda çalan oyun havası ile arabadan çıkıp yolda oyun oynamaya başlamış. 5 gençten 3'ü Farklı arabaların çarpması sonucu hayatını kaybetmiş. (Güle oynaya ölüm bu olsa gerek.)

İzmit'te bir adam bıçaklanan arkadaşını 5 dakika mesafedeki hastaneye götürmek yerine "Tanıdık doktor var." diye Gölcük'e götürmesi üzerine yaralı adam yolda can vermiş.

Rize'nin Tunca köyünde, elektrik direğine tutunarak ayakkabısının içine giren taşı ayağını sallayarak çıkarmaya çalışan bir adama, yoldan geçen başka bir adam elektrik çarptı zannederek direkten elini kurtarmak için eline ve sırtına kürekle vurarak hastanelik etmiş.

Son yazacağım çok yeni olmuş bir olay ve belki pek çoğunuz hatırlayacaksınız.
Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde kepçe operatörü yolda gördüğü yaşlı kadını gideceğin yere götüreyim diye kepçeye almış. Sonra da yaşlı kadını kepçede  unutup kadınla birlikte toprak doldurduğu kepçe ile yolu düzeltmeye başlamış.
Çevredekilerin fark etmesi üzerine kadın son anda diri diri gömülmekten kurtulmuş. Hastaneye kaldırılan yaşlı kadın yaşam savaşı veriyormuş.
...
Allah bizi dalgın yardımseverlerden korusun.

1 yorum:

eymenerdogan dedi ki...

Hikayelerin hepsi birbirinden güzel ve bir o kadarda komik fakat trenden korna çalarak yol isteyen adamın hikayesini tüm aileye okuttum ve çok güldük :)
Paylaşımlar için teşekkürler Selma teyze. :)