23 Şubat 2012 Perşembe

KİRPİ UN KURABİYESİ


Evde üç tane kız ve çayın yanına bir şeyler yemek isteyen erkek olunca bizim fırın tam gün çalışıyor. Patates kızartması yememek için fırında elma dilim patates ile başlayan fırın maceramız iki kaşık zeytin yağıyla harmanlanmış, biraz tuz, biraz baharatla karıştırılmış fırında patlıcana kadar ilerledi. Kızlar sanılanın aksine daha gelenekçi, her zaman yaptığım tatlı, kek ve kurabiyeleri iştahla yerken; Beyefendi farklı tatları denemeyi sevdiğinden ben de eski tariflerime ufak tefek rötuşlar yaparak sofraya getiriyorum.
Sık gidişlerimizden birinde sevgili Nesrin önerdi Kahve Dünyasındaki bitter kırpık çikolatayı. Keşfettiğim günden beri ota çöpe nereye denk gelirse kullanıyorum. Fena da olmuyor.

Kirpi Un Kurabiyesi
1 paket buğday nişastası
1 su bardağı un
1 paket margarin ( oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri
1 yumurta beyazı
1 su bardağı İri dövülmüş ceviz
Kabartma tozu, vanilya
Süslemek için kırpık çikolata
Çikolata haricindeki bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirin. Elinizle oval şekiller verin. Kırpık çikolataya bulayıp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri hafif pembe olana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
 

2 yorum:

eymenerdogan dedi ki...

Selma teyze, eğer bir gün yurtta kalmayı bırakıp eve çıkarsam sizin bu sitede paylaştığınız yemek tariflerini göz ardı etmek mümkün olmayacak sanırım. Her paylaştığınız yemek/tatlı tarifinde odama fırın alıp, bu tarifleri uygulayasım geliyor.. :)

selma dedi ki...

Sende bu istek oldukça eminim bu tarifleri çok güzel yapabilirsin eymenciğim.