18 Şubat 2012 Cumartesi

LAVAŞ - PİHMACUN


Hafta sonları basit yemeklerle günü kotarıyoruz demiştim ya bu işe hem ben hem de evdekiler çok memnun oluyorlar. Kızlar bazen "Anne iyice aştın" diyerek cesaretlendiriyorlar.
Bu gün size hem basit hem de çabucak olacak bir tarif vereceğim. Yakınlarınızdaki bir markette lavaş bulmanız şartı ile.
 LAVAŞ - PİHMACUN

Malzemeler
Sos için; 3 çorba kaşığı biber veya domates sosu. 3 çorba kaşığı sıvı yağ, pul biber, nane, iki diş dövülmüş sarımsak, bir çorba kaşığı su, biraz tuz. Sos malzemelerini bir tas içinde karıştırın.
4 parça lavaş ekmeği
Çeçil, hellim veya tel peynir
ince ince doğranmış iki yeşil biber
ince ince doğranmış roka
İsteğe göre sucuk, sosis, lor peyniri veya sadece yeşilliklerle de yapabilirsiniz.

Lavaş ekmeklerini tepsiye sığması için iki parçaya bölün. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya bırakın. Bu arada tepsiye koyduğunuz lavaşın üzerine fırça yardımı ile sosu sürün. Üzerine biber ve tel peynirini, yine isteye göre sucuk parçalarını koyup sıcak fırında 5 dakika pişirin. Lavaş zaten pişmiş olduğundan kızgın fırında üstü hemen pişecektir. Fırından çıkarttığınız soslu lavaşın üzerine arzuya göre doğranmış roka, biraz nar ekşisi ve ceviz taneleriyle sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Not: Tarife koyulan isim büyük kızımın önerisi ile oldu.  Pide lahmacun gibi bir şey..:)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Nefisss görünüyorlar..
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.