28 Nisan 2011 Perşembe

KATE ERMİŞ MURADINA


Sekiz yıl önce arkadaşımla Londra'ya gittiğimde arkadaşımın Londra'da okuyan oğlu Çağatay bize güzel bir gezi programı hazırlamıştı. Bu programın içinde İngiliz kraliyet sarayını görmek de vardı. Süslü demir parmaklılılarının ardından saraya bakmış şakalaşmıştık.
- Selma abla aslında kraliçe Elizabeth seni 5 çayına çağırmıştı ama ben işimiz var diye kabul etmedim.
Çağatay okulu bitirdi. Psikolog oldu, mastır yaptı. Televizyonlarda, gazetelerde görünür oldu. Sık sık İngiltere'ye gidip geldi. Ama aramızdaki espri hiç bitmedi.
- Gidersen Elizabeth'e selam söyle.
- Elizabeth selam söyledi. Bir dahaki gelişinde mutlaka çaya bekliyormuş.

Bir peri masalını kitaplardan çıkıp canlı kanlı ilk kez İngiltere kraliçesinin kulaklarının büyüklüğünden dolayı "Kapıları açık taksi" diye lakap takılan büyük oğlu Charles ve Diana'nın düğünüyle gördük.
19 yaşındaki anaokulu öğretmeni ile veliaht prensin aşkı bütün dünyada sempatiyle karşılanmıştı. Diana ile aynı yaştaydım ve evimizde siyah beyaz televizyonda yılın düğününü merakla seyretmiştim.
Meğer mutlu sonlar sadece masallarda olurmuş. Charles genç eşini yaşlı ve evli Camilla ile aldatınca zavallı prenses de kendine teselli edecek bir düzine "arkadaş" buldu.
Bazen mutsuz sonlar da olur. Diana trafik kazasında ölünce iki oğlu İngiliz sarayının varisi olarak büyüdü.

Diana'nın büyük oğlu Prens William üniversiteden arkadaşı Kate ile evleniyor.
Alın size bir peri masalı daha. 
Kate soylu değil. Dedesi işçi, babası pilot, annesi hostes. Prens ile evlenmek için tam 8 yıl bekliyor. İngilizler  bu azminden dolayı ona "Bekleyen Kate" ismi takmışlar.
Charles ile Diana'nın nikahlarının kıyıldığı Westminster Kilisesinde 1900 davetlinin katılacağı  törende 8 yılın acısını çıkaracak gibi görünen Kate'in, 350 yıldır kraliyet nikahlarının metninde söylenen "Her koşulda kocama itaat edeceğim." ifadelerini çıkarttığı konuşuluyor.

Hiç yorum yok: