26 Ekim 2010 Salı

KEDİ


Tanıdıklarımdan biri işlerinin iyi gitmediğinden şikayet ediyor. Zor bir dönem geçirdiğini ve atlatmak için bir sürü yol denediğini anlatıyor. İşlerini düzeltmek için anlattığı yollardan birini paylaşmam lazım. Sizde en az benim kadar şaşıracak ve gülümseyeceksiniz.
Arkadaşımın insanlardaki negatif enerjiyi aldığını söyleyen bir tanıdığı var. Bir ortamda tanıştığım bu kadıncağız bende negatif enerji olduğunu, ellerini üzerime değdirmeden çok yakın bir mesafeden parmaklarıyla  sözde üzerimdeki ağırlığı ve sıkıntıyı alacağını söyledi.
Kabul ettim.
Onun bu hareketlerinden sonra hakikatten üzerimde ne sıkıntı ne de negatif enerji  kalmıştı. O kadar çok güldüm ki kızacak, sıkılacak halim kalmamıştı. Yani bir bakıma dolaylı da olsa kadının dediği olmuştu.
Bulunduğumuz ortamda benim haricimde gülen kimse olmadığı için bana özel bir ilgi göstererek üzerimde başka bir deneme daha yaptı.
İki ayrı  kağıda istediğim ve istemediğim her şeyi yazmamı istedi. Ben de yazdım ama kadın "Böyle gülerseniz olmaz ama.." diyerek beni uyarmayı da ihmal etmedi. Sonra istemediğim şeylerin listesinin bulunduğu kağıdı yakarak köz haline getirdi. İstediğim şeylerin listesinin bulunduğu kağıdı da çantamda taşımamı söyledi. Daha fazla dayanamadım.
- Bunu kimden istiyoruz şimdi, dedim.
- Tabi ki allahtan,
Soruyu yapıştırdım.
- Allah benim cüzdanımdaki kağıdı neden okusun, zaten içimden neler geçtiğini bilmiyormu?
Sonunda kadın benden umudu kesti. Söylenerek yanımdan uzaklaşmıştı.

Arkadaşımın anlattığına göre bu kadıncağız iş yerinin bereketi gelsin diye siyah bir kediden birkaç kıl koparıp bunu yakmalarını istemiş.( Birşeyleri yakmaya meraklı anlaşılan.)
Üniversite mezunu, İş yeri sahibi, aklı başında olarak gördüğüm  arkadaş da bu öneriyi ciddiye alıp o kasap senin, bu mahalle benim ellerinde makasla kara kedi aramışlar. Sonunda bir pet shop'ta bulmuşlar. Dükkan sahibi ısrarla kara kedi isteyen bu iki kadından huylanmış. 
- Kara olan satılık değil başka bir renk vereyim. demiş.
Bizimkiler ısrarla kara kediyi isteyince almasınlar diye 5000 lira olduğunu söylemiş.

Arkadaşım bu durumu gülerek anlatırken ofis telefonu çaldı.
Bizim enerji uzmanı kadın Yeşilköy sahilinde kara kedi gördüğünü ama elinde makas olmadığı için tüyünden koparamadığını söylüyormuş.
...
Çevrenizde kedilere gereğinden fazla ilgi gösteren birileri varsa nedenini bir daha düşünün?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ilginççç TÜLAY

selma dedi ki...

değil mi?