9 Ekim 2010 Cumartesi

ÇOK BİLMİŞ


Bilgisayarı açtım. Sağ alt köşeden bir pencere açıldı. "Bilgisayarınızın sorununu görmek istiyormusunuz?" yazıyor. 
Eh madem bilgisayarımın sorunu var görelim bakalım. Üç kızın sorunu bitmiyor bir de bilgisayarın sorunuyla ilgilenelim diyerek pencereyi açtım.
Şaka gibi.
Açılan pencerede şöyle yazıyor. "Sorun sizin dilinizde değil."  Bir sorun olduğunu benim dilimde söylüyorsun da sorunun ne olduğunu neden ingilizce söylemek zorundasın?
- Ayşe  neyin var?
- Önemli bir sorunum var.
- Hayrola?
- Söylemek istemiyorum.
-Haydaa
Bilgisayarım aynen Ayşe gibi naz yapıyor. Kendi bilir.
Zaten bu bilgisayarlar kullanıcıyı bozmak için birebir. Hatanı bulmaya görsün anında yüzüne vuruyor. "Onu mu demek istediniz, bunu mu demek istediniz?" diyerek acımasızca eleştiriyor. 
Bir sayfada önemli bir yere bakıyorsunuz tam o sırada ortaya kocaman bir pencere açılıyor. Yeni güncellemeler var tıklatın. O sinirle hayır yerine evete bastıysanız yandınız. En az 15 dakika sürecek bir yüklemeyi beklemek zorundasınız. Bu seçenekler arasında "Sonra hatırlat" butonuna bastıysanız yandınız. Bilgisayar asla unutmuyor. En olmayacak zamanda "Hani yükleme yapacaktın" diyerek kendi ayarını düzeltmeye çalışırken sizinkileri bozuyor.
Okuduğun mailleri silmek istiyorsun, " Çok geniş bir hafıza kutunuz var neden siliyorsunuz?" diyor. La havle diyerek Spamları silmek istiyorsunuz; "Otuz günden fazla duran Spamlar kendiliğinden siliniyor zaten" diyerek cahil muamelesi yapıyor.
Kısacası hayatımızda görmediğimiz işkenceyi, aşağılamayı, nazı, bilgisayarımızda görüyoruz. Üstelik bunları bize yapsın diye bir klasör büyüklüğünde nesneye eşek yükü kadar da para ödüyoruz.
Ben bunları yazarken bilgisayarım alınmış anlaşılan "Yeni güncelleşmeleri yüklemek zorundayız. yaptığınız işlem silinebilir." diyerek şantaj yapıyor.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel noktalara parmak basmışsın selmiş :)

Adsız dedi ki...

SEN BİR HARİKASIN YA TÜLAY KUZEY..

Adsız dedi ki...

SEN BİR HARİKASIN YA TÜLAY KUZEY..

Adsız dedi ki...

SEN BİR HARİKASIN YA TÜLAY KUZEY..