24 Eylül 2013 Salı

ARKADAŞIMIN ARKADAŞI; EVET SEN....


Aslında sizleri tanımıyorum, ne mutlu bana ki  birbirimizden bihaber sessiz sedasız takipçilerimsiniz. Kızlarımın arkadaşları, Blogger olmadığı halde yazdıklarımı okuyanlar. Orada bir yerlerdesiniz, bazen bir yakınımdan duyuyorum adınızı: "Valla ben her zaman sitene girmesem de eşim okuyor seni" diyenler, Arkadaşıma bahsetmiştim senden telefonuna geliyormuş yazıların" diyenler. Nasıl mutluyum anlatamam. Bugün yine bir arkadaşımdan duydum yeni takipçimi.  Yazamadığım günlerin ağırlığı çöktü üzerime. Yazdıklarımın yetersizliği, acizliği..
Hep orada olun emi.. Bana güç verin, hikayemi dinlemeye devam edin...

..
Akşamları yürüyüşe başladım bir süredir. Önce oturduğum sitenin içinde, sonra mahallede geniş bir daire çiziyorum. Hızımı alamayıp semtimizi dolanıp bütün İstanbul'u arşınlar mıyım?
Tamam biraz abarttım ama mübalağa olsun istedim.
Okullar açıldı, benim şoförlük maceram da başladı. Küçük kızımı okula bırak, akşama almaya çık. Ne kitap almak bitiyor, ne de defter. Geçen yıl giydiği kıyafetler küçülmüş hadi yenilerini al. Koşturmaca, koşturmaca....

Sağlık Ve Yaşam Dergisinde Kültür Ve Sanat sayfasını yazmaya devam ediyorum. Bu sayede gelecek filmleri, tiyatroları, konserleri, etkinlikleri, yeni çıkan kitapları, çok satanları takip etme olanağı buluyorum.
Hani bu yıl Tarih okuyacağım ya, Osmanlıca kitabı aldım. Evin içinde Farsça, Arapça harfleri telaffuz ederek dolaşıyorum. Sapanca'ya gidinceye kadar biraz ezberleyip de annemin yanında okuyabilsem çok iyi olacak. Kızım Arapça öğreniyor niye çok mutlu olacak. Çaktırmasam mı acaba? Kuzenim "Osmanlıca öğreneceksin de ne olacak" dedi.
Cevabım bana bile komik geldi.
"Eski mezar taşlarını okuyacağım."

Kısacası daha önce bir yazımda yazdığım gibi  bendeki Eylül sıkıntısı, yerini Eylül telaşına bıraktı, sonunda Eylül rehaveti yaşayacağım gibime geliyor.
Hadi bakalım...



3 yorum:

aykuzi dedi ki...

Eylül güzeldir kuzi, üstelik bir de ben doğmuşsam,artık yanında mı yatarsın sırtınamı alırsın,ne diyom ben yahu...:))

selma dedi ki...

Bu yorumdan anlaşılıyor ki sen doğum günü tebriklerinden doymamışsın. Arkadaşlarınla kaç kez pasta kesip doğum günü kutladınız. Gözümüz yok ama ayıp oluyor güzel kuzenim..:)

kuzi dedi ki...

valla kuzi,bugün de hediyem geldi,inan, kırmızı beyazlı kasımpatı,yarın resmine çekip yollarım hiaaaa..