2 Temmuz 2012 Pazartesi

DÜNYANIN EN GÜZEL KADINLARI


Ünlü seyahat dergisi "Travelers Digest" dünyanın en güzel kadınlarının yaşadığı şehirlerin listesini yapmış.
Neden içlerinde hiç Türk yok diye kıyamet koptu. Keriman Halis ve Azra Akın gibi dünya güzeli çıkartmış, Neşe Erberk, Günseli Başar, Arzum Onan gibi Avrupa güzelleri yetiştirmiş coğrafyanın kadınları listede yok. 
Listede birinci sırada Ukrayna Kiev var. Pakize Suda köşesinde çok güzel bir değerlendirme yapmış; "Zaten Ukrayna'nın bütün güzel kadınları İstanbul'da değil mi? Seçim zamanı topluca memleketlerine mi gitti bunlar. Yemeğimizi yediniz, suyumuzu içtiniz sonra da kendi memleketinizi temsil ettiniz, bu bize yapılır mı?" diyor. 
Listede Kiev'i Stockholm, New York, Varna ve Moskova İzliyor.

Bu yazıyı yazarken ağabeyimin hastalığı nedeniye bir haftadır her gün geldiğim hastanedeyim. Etraf bir hayli kalabalık. Kadın erkek genç yaşlı bir sürü insan var çevremde. Kadınların büyük çoğunluğu garip bir sarıya boyamış saçlarını. Diplerde kendi koyu renkleri. Kimi kelebek tokayla tuturmuş saçlarını kimi öğlece koyvermiş. O kadar mutsuz görünüyor ki insanlar güzel olsalar dahi güzellik yüzlerine oturmamış. Güzel görünenlerin bir kısmı da burnundan veya başka bir yerinden müdahele görmüş.
Sanırım "Travelers Digert" dergisi bu saptamayı buna benzer bir ortama gelerek yapmış. 

Kısacası hadi itiraf edelim çok güzel bir toplum değiliz. 
Son zamanlarda takip ettiğimiz haberlere bakılırsa cinnet geçirmeler, kavgalar, iftiralar, özel hayata müdahele, hırsızlık, dolandırıcılık, aldatma, boşanma, eş katilleri, dedikoduları duydukça yüz güzelliğinden geçtim ruh güzelliğini de kaybetmeye mi başladık ne?

1 yorum:

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

.."ben dünyanın en güzel kadınıyam.."
diyen bir milletiz. Köylü güzellerimiz var. :) Esmerlerimiz biçim biçim. :)
Şarkılardan çalıyorum.
Ama hakkaten dış güzelliği geçtik, iç güzelliğimiz kalmadı hakkaten.