18 Temmuz 2012 Çarşamba

OBAMA ÇİFTİ ÖPÜŞME KAMERASINA YAKALANDI


Bu Amerika garip bir ülke.
Gazetelerde bir haber; "Obama öpüşme kamerasına yakalandı." diyor.
Amerika erkek basketbol takımının Brezilya ile yapacağı maça gelen Obama çifti öpüşme kamerasına çıkınca spor salonundaki ve televizyonun karşısında maçı izlemeye gelen binlerce insanın karşısında öpüşmek zorunda kalmışlar.
Amerikan filmlerinde dikkatimi çekmişti bu kameralar. Genelde kadın kocasına  çocuğa bakmasını söyler, adam iş toplantısı olduğunu söyleyerek maça gider. Şans bu ya, yanına da güzel bir kadın düşer. O sırada Adamın tuttuğu takım gol atar, herkes birbirine sarılır  ve pat.. 
Öpüşme kamerasında daha önce karşılaşmadığı bir kadına sarılırken yakalanır. Gel de bunu eşine izah et.
Hani çok bilinen bir fıkra vardır; Tren yolunun hemen yanındaki bir evde kadının gardrop kapağı  arızalanır. Gelen marangoz sağa bakar sola bakar bir şey bulamaz.
Kadın tren geçerken kapağın menteşelerinin içeriden ses yaptığını söyler.
Marangoz da dolabın içine girerek trenin geçmesini bekler ki durumu anlayabilsin. O sırada evin beyi çıkagelir. Yatak odasında karısı, dolabın içinde marangozu görünce hiddetle sorar;
"Burada ne arıyorsun?"
Marangoz boynunu büker; "Trenin geçmesini bekliyorum desem inanmayacaksınız."
Allahtan Obama maçı izlemeye karısıyla gelmiş. Ya Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile gelseydi düşünebiliyor musunuz komikliği. Bazıları Hillary için kocasının başkan olduğunda yaptığı çapkınlıklara misilleme olarak algılar, bazıları da Beyaz Saray'da yeni bir skandal diye manşet atar.
Bizim stadlarımızda  böyle bir uygulama olsaydı ne olurdu acaba?
Kızını erkek arkadaşıyla öpüşme kamerasında gören baba  ertesi gün ikinci sayfaya konu olurdu muhtemelen.
Politikacılar için yorum yapmak bile itopik bir şey gibi geliyor.
Başbakan ve eşleri arasındaki sevgi gösterileri henüz  Rahmetli Turgut Özal'ın Semra Hanımla olan ilişkisine  kimse yaklaşamadı. Biz hala elele tutuşan bir politikacı ve eşi görünce duruma sempati ile bakıyoruz.

Hiç yorum yok: