31 Aralık 2011 Cumartesi

YILBAŞINDA TRAMİSU


Aslında Tiramisu sevenlerden değildim. Hele 6 yıl önce  Venedik'te yediğimiz Tramishu'dan sonra iyice soğumuştum. Kızlarımla Böyle bir kış günü Venedik'te gezerken otel uzakta olduğu için girebileceğimiz bir tuvalet aradık. Çocuklar sıkıştılar ama tarif edilen yerdeki tuvalet günlerden Pazar olduğundan kapalı. Bu nasıl bir mantıksa Pazar günü çiş yapmayın diyor insanlar. San Marco meydanına bakan bir pastaneye gidip birer Tiramisu yeme bahanesi ile tuvaletlerini kullandık. Yediğimiz Tiramisu hem çok ıslaktı hem de tadı iyi değildi. Üstelik oldukça da pahalıydı. Bu üç olumsuz özellikten sonra Tiramisu'yu hiç sevmediğime karar vermiştim ki geçen ay arkadaşlarımı aşure yemeye davet ettiğimde Nesrin'in yapıp getirdiği Tramisu'yu deneyene kadar.
Yılbaşı gecesi için Nesrin'in yardımı ile Tramisu yaptık. Aslında benim bir dahilim olmadı desem yeridir. Sadece malzemeleri önüne koydum, Nesrin de hazırladı. Buyrun size Tramisu tarifi;

Malzemeler;
Kakaolu pasta tabanı (iki parçalı.)
1 Paket kakao
Yarım litre süt
1 Paket labne peyniri
3 Çorba kaşığı toz şeker
3 Çorba kaşığı un,
3 Yumurta sarısı
(1 Bardak sıcak suyun içine 1 çorba kaşığı filitre kahve, 1,5 kaşık şeker koyarak karıştır.)

Hazırlanışı;
Tencereye yumurtanın sarısını, yarım litre sütü, şekeri ve unu koyarak iyice karıştırın, sonra da ocağın altını yakın. Ağır ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Muhallebinin üzerine labne peynirini ilave edip iyice karıştırın. Ocağın altını kapatın.
Pasta tabanının alt parçasına bir bardak kahveli karışımın yarısıyla iyice ıslatın. Hazırladığınız muhallebinin yarısını keki kaplayacak şekilde yayın. İkinci keki de kalan yarım bardak kahveli karışımla ıslatıp diğer kekin üzerine kapatın.
Kalan muhallebiyi  spatula yardımı ile kekin üzerini iyice sürün.
Kakaoyu bir süzgeç yardımı ile pastanın her tarafına bolca dökün. Üzerine arzu ettiğiniz pasta süsleri ile süsleyin. Biz yılbaşı konseptine uygun olsun diye yıldız yaptık.
Yılbaşı gecesi yemek üzere serin bir yere kaldırdık.
Valla sizi bilemem ama bize afiyet olacak.
Teşekkürler Nesrin'ciğim.

1 yorum:

lalin.askin dedi ki...

Tarifi aldım eve gidince yapacağım. Teşekkürler yangecim ;))