25 Aralık 2011 Pazar

BİBER SALÇALI KÜÇÜK PİDELER


Hatay'a gittiğimizde yediğimiz onca güzel yemeğin yanında biberli lavaşlara bayılmıştık. Ailemizde hafta sonları normal sulu yemek yenmez diye bir adetimiz oluştu. Bu adeti sürdürmek için değişik tarifler deniyorum. Pizza çeşitleri, pideler, mantı, börekler derken bu hafta da biber salçalı lavaş deneyeyim dedim. Hiç de fena olmadı, paylaşmak istedim.

Hamuru için;
1 Kilo un
1 Bardak yoğurt
1 Paket maya
Süt
Biraz tuz
İçi için;
Biber salçası ( Mümkünse ev yapımı)
İnce kesilmiş maydanoz
İnce ince doğranmış bir baş soğan
Pul biber, iki diş sarımsak, tuz, yarım çay bardağı zeytin yağı.

Hamur için bir kaba bütün malzemeleri boyun alabildiği kadar sütü ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur açın. Mayalanması için bir saat dinlendirin. Hamuru önce dört parçaya bölün. Her bir parçayı da 5-6 parçaya ayırıp ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Topları merdane yardımı ile küçük pideler şeklinde açın. Teflon tavada yağsız olarak iki tarafını da hafifçe kızartın. Bir kabın içine aldığınız küçük pidelerin üzerine sıcakken biraz tereyağı sürün. Tereyağı pideleri yumuşak tutacaktır. (Yaptığınız pideleri isterseniz bu şekilde de tüketebilirsiniz.)

Fırın tepsisine pideleri dizin. Diğer tarafta bir kabın içine ev yapımı biber salçası, ince kıyılmış soğan, dövülmüş sarımsak, pul biber, tuz, zeytinyağı, maydanoz, iki kaşık su ile iyice karıştırın. Karışımı tepsideki pidelerin üzerine sürün. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Pideleri sıcak fırında 5-6 dakika pişirin. Sıcak ve soğuk servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

evde olmadığında anneler genelde yumurta, kahvaltı, olmadı makarna falan yapar. sen biberli pide yapıyorsun. bu yaratıcılık değildir de nedir? :)

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

servis tabaklarına bayıldım paşabahçe mi mudo mu?

selma dedi ki...

Mudo (: