8 Aralık 2011 Perşembe

SABUN KOKUSU MAHMURLUĞUNDA PİNKBERRY


Arkadaşımla birlikte yeni açılan alışveriş merkezlerinden birinde geziyoruz. Önünden geçtiğimiz mağazadan o kadar güzel kokular geliyordu ki içeriye bir bakalım istedik. Mağazada şampuanlar, losyonlar, güzellik ve bakım kremleri, mumlar var ve de sabunlar.
sabun kokuları bizi cezbettiği için onların bulunduğu rafa doğru ilerliyoruz. Rengarenk çeşit çeşit sabunların bazıları tek, bazıları ikişer, üçer paketlenmiş. Arkadaşım üç tanesi bir arada olan sabun paketini koklayarak kokunun hangi çiçeğe ait olduğunu soruyor. Satış elemanı Shea sütü, Verbena yaprağı ve adını bilmediğim başka bir ağacın adını söylüyor. Bu isimler gerçekten var mı yoksa satış elemanı bizle kafa mı buluyor diye bakıyorum. Arkadaşım sabunları sevdiği için almaya niyetli ama Allahtan kasaya gitmeden fiyatını soruyor. Kendimizi bir anda dışarıda buluyoruz.

Arkadaşımla yılbaşında çıkmasını istediğimiz büyük ikramiye hayallerimizin arasında şöyle diyorum;
"Yılbaşında büyük ikramiyeyi kazansam bile üç tane sabuna hayatta 60 lira vermem." İnsan kendinden utanır, Allahtan korkar.
Aslında kapının hemen girişinde bir kutunun içinde yanan mumun fiyatını görünce sabunu tahmin etmeliydim. Yakmaya kalktığında bir saatte bitebilecek bir mum 34 liraydı. Ama hakkını yemeyeyim o kadar güzel kokusu vardı ki bu kokunun sarhoşluğu ile insanın beyni uyuşur, o sarhoşlukta bir çılgınlıkla; "Sar oradan iki mum." der, sonra da ayılınca bir ay boyunca kendi kendine kızardı.
Biz sarhoşluk moduna girmeden mağazadan çıktık, hemen yandaki Pinkberry'ye girerek dondurma görünümündeki yoğurttan yedik.

Bilmeyenler için anlatayım; Pinkberry 2005 yılında Amerika'da keşfedilmiş meyveli  yoğurt. Tüm ürünleri doğal meyvelerden yapılıyor ve katkı maddesi yok. Çocuklarınıza bile rahatça yedirebilirsiniz ama İstanbul'da sadece 2 yerde var. Tropikal meyve, yeşil çay, çikolatalı, narlı ve hindistan cevizlisi var. Yanına ilave günlük taze meyve ve kuru yemiş veriliyor.
Altmış lirayı üç tane sabuna verip asabımızı bozmadık, onun dörtte bir fiyatına dondurma görünümündeki yoğurdumuzu yedik, mutlu olduk.

Hiç yorum yok: