5 Aralık 2011 Pazartesi

KEDİLER GÜZEL UYANIR'A NİYET, YAZMA BÜYÜSÜNE KISMET


D&A'da kitap bakıyorum. Yekta Kopan'ı "Fil Uçuşu" isimli blogundan takip ettiğim için yeni çıkan kitabı "Kediler Güzel Uyanır'ı" görünce hemen elime aldım.
Can yayınlarının kitap kapakları güzel olur. Beyaz fon üzerine soft resimler, altta küçük kırmızı bir kalp. Bir heves sayfalarını karıştıracağım ki poşetle kaplanmış. Nasıl hevesim kırıldı anlatamam.
Kitap almak dokunmak, okumak, hissetmek işidir. İçerideki bir başlık, bir yazı ilginizi çeker, hiç okumadığınız bir yazarın o anda rastladığınız bir sözüne vurulur alırsınız kitabı.
Kediler Güzel Uyanır'ı isteksizce elimden bıraktım. Yan rafta mor kapaklı bir kitap dikkatimi çekti. İnci Aral'ın "Yazma Büyüsü." İçini karıştırdın. "Başucu Kitaplarım" isimli bir başlık, ardından başka bir başlık "Bütün Hayaller gerçektir." Kırmızı Kedi yayınevi ki ilk kez bu yayınevinin bir kitabını okuyacağım.

"Belleğim hazine sandığım onu kaybetmekten korkuyorum." diyor yazar. Hoşuma gitti hemen üzerini çizdim. "Yazmak çıplak kalmaktır" diyor başka bir sayfada bayıldım bu söze onun da altı çizildi.
Belli ki altı çizilecek yazılar çok olacak.
Romanım hızla ilerliyor, çok yazmaktan, aynı pozisyonda durmaktan belim ağrıyor, üzerime alınmıyorum. Üç aydır o kadar çok kitap okudum ki sayısını ben de unuttum. Konular, kitaplar birbirine karıştı, umursamıyorum, kelimelere takılmış vaziyetteyim. Bazı yazarların sevdikleri kelimeleri çokça kullandıklarını fark ediyorum. Hayranlıkla okuduklarım, kelimeleri Yazmak, okumak, yine yazmak istiyorum.
Bir gün D&A'a girip kendi kitabımın sayfalarını karıştırırken hayal ediyorum kendimi.
Çok mu şey istiyorum?


2 yorum:

eymenerdogan dedi ki...

Umarım en kısa zamanda Mephisto ya da D&R'de bende sizin kitabınızın sayfalarını karıştıracağım, buna inanıyorum :)

selma dedi ki...

Teşekkür ederim Eymenciğim.