24 Mayıs 2010 Pazartesi

KIZ ANNESİ OLMAK



Oğlan çocuğu annesi olanlar kızacak,"Öyle değil" diyeceklerdir ama çevredeki gözlemlerime dayanarak görüyorum ki sadece oğlu olan anneler kendilerini Kraliçe sanıyor, ailedeki tek kadın olma saltanatlarını sosyal hayatta da sürdürmeye kalkıyorlar. Öyle ya evde onca erkeğin arasında narin biri.. Her daim sizi kollayan ya eşiniz, ya oğlunuz var.. Belki de normal bir durum.
Yıllar önce bir kızım varken iki oğlu olan bir arkadaşım " Umarım tekrar kızın olur dediğinde şaşırmıştım. Neden olarak da farklı cinsiyetteki çocukların anlaşmaları da zor oluyor ,iki kız veya iki erkek daha iyi anlaşıyor" demişti.
Biz de iki kız bir erkek olmak üzere üç kardeşiz ve abimle ablamın yaşları yakın olduğu için  çocukluk ve gençliklerinde iyi geçinemediklerini hatırlıyorum. Sonra arkadaşlarımın kızları ve oğulları arasındaki vurdulu kırdılı ilişkiyi hatırlayınca arkadaşıma geç de olsa hak verdim.
İnsan doğasında olan çeşitlilik isteğimizden dolayı kızımız varsa erkek çocuğu, oğlumuz varsa kız çocuğu eğiliminde olmamıza rağmen bazılarımız nedendir bilinmez bunu itiraf etmek istemez.
İkinci kızıma hamile kaldığımda oğlan olmasını  istemiş, olmayınca da çok üzülmüştüm.

Belki erkek olur ümidi ile düşündüğümüz üçüncü çocukta, daha ilk aylardan kız olacağını hissettim ve doğduğunda da pek fazla üzülmemiştim. Bunu her toplumda rahatlıkla da dile getirdim. Oysa 3 oğlu olan kuzenim ısrarla kız çocuğu istemediğini söylerdi.
O zamanlar Başbakanımız ortalarda olmadığından, üç çocuk yapmanın eğer karun kadar zengin değilseniz ,farklı cinsiyette bir çocuk isteminden başka ne olabileceğini kestiremiyorum.
Şimdi üç kız annesi olarak kıyafetlerinizi giyen, parfüm ve makyaj malzemelerinizi alan, dolaptaki çikolataları bitiren kızlarımdan dolayı memnunum.
Ah bir de "Anneee Elif bana sormadan pantolonumu giymiş." " Irmak babetlerimi almış" "Ablam odasına sokmuyor." gibi yakınmalar da olmasa hayat onlarla daha güzel olacak.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

selmiş, beni değil elif'i erkek istediğinizi sanıyodum, hayal kırıklığına uğradım (mercimek)

Adsız dedi ki...

selmot cinsiyet ayırmaksızın en çok beni sevdiğini bir kez daha çaktırmadan açıklamış oldun. evet en sevdiğin benim. yihu! (sahrot)

eymenerdogan dedi ki...

Bizim evde 3 erkek arasında annem adeta prenses hayatı yaşamakta :) evdeki tek bayan olmasından dolayı alınacak olan her karar en sonunda annemin onayından geçmeden alınması imkansız gibi birşey :)
ayrıca son olarak sunu belirtmek isterim her zaman bir kız kardeşim olmasını çok istemişimdir :)