14 Mayıs 2012 Pazartesi

FOOTJOY


Başlığı özellikle yazdım. Bu markayı bilen varsa onu tebrik ediyor ve ayakkabı gurusu olarak ilan ediyorum. Ben ilk ez duydum ama ismi hoşuma gittiği için yazıma konu oldu.
Yolda yazı yazmakta zorlanıyorum. Aslında otobüsler iyi, yollar da öyle fakat yazı yazarken yanımdakiler göz ucuyla bu kadın ne yazıyor diye bakıyorlar benim de dikkatim dağılıyor. Ama keşke trenle bir yerlere gitsem de yemek vagonlarında cam kenarında önümde kayan manzaraya bakarak yazılar yazsam.
Sapanca yolunda sıkılmayayım diye otogarda magazin dergisi aldım. Hangi iş adamının karısı ne giymiş, hangisi doğumdan hemen sonra eskisinden de zayıf olmuş, hangi davette iki sosyetik güzel kıyafetlerinden dolayı pişti olmuş, kimin eski eşi, kimin eski sevgilisi ile birlikte görülmüş öğrendim, başım göğe erdi. 

Derginin sayfaları arasın da gezinirken gördüğüm yüzlerden dolayı bir süre sonra gözümün önünde tek bir yüz belirdi ki bir şeye benzemiyor. Yukarı kalkmaktan neredeyse bademciklerin görüneceği bir burun, arı sokmuş dudaklar, çok garip bir haber almış da hayret etmiş gibi bakan kaşlar, yakınlarında bir yerde tüp patlamış da 2. dereceden yanık olmuş bir yüz. Göğüsler yer çekimini tuşa getirmiş, yaş ne olursa olsun toprağa paralel bakıyor. 
Bilim adamları bu saydığım özelliklerde bir kadın yaratıp kopyalamış Nişantaşı ve Bebek civarına salmışlar, öyle  ki kıyafetler bile üç aşağı beş yukarı aynı. Dergiye verdiğim 5 liraya acımaya başladım diye düşünürken arka sayfalarda golf oynayan sosyetiklerin resimlerine rastladım. 

Golf denince aklıma dünyanın en çok kazanan golf oyuncusu Tiger Woods geliyor ama onu kazandığı paralarından veya oynadığı oyundan ziyade aldatılmayı hazmedemeyen eşinin kendisini beyzbol sopasıyla hastanelik ettiğini hatırlıyorum.
Bizde golf denince aklıma Kaya Çilingiroğlu geliyor ki o da golf sırasında tanıştığı Feraye hanım yüzünden Hülya Avşar'dan ayrılmıştı. 
Bu yüzden golf sporunun pek hayra alamet spor olmadığına karar verdim. Üstelik Google'da golf yazıp resimlere baktığınızda çıkan resimlerin pek çoğunda faullu bir duruş var ve ayağın kırılmış da sakat kalmışsın gibi görünüyor. Ayakkabıları da sicilya'lı mafya babası Corleone'ler gibi iki renkli ve hiç bir estetik özelliği yok.
Yukarıda başlık attığım marka bu ayakkabıların en popüler olanı. Fiyatı da asgari ücret alan bir işçinin bir aylık maaşına yakın.
 Magazin dergisinde 4 sayfa ayrılan golf haberlerinden sonra golf kültürüm gelişti.
Ne işine yarayacak diyeniniz varsa cevabım hazır;
Hiç belli olmaz, yılbaşına şunu şurasında 6 ay kaldı, şayet bilet alırsam belki büyük ikramiye bile çıkabilir.
Ama şimdiden söylüyorum o garip ayakkabıları hayatta giymem.



2 yorum:

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Topa bir anda basarken, ayak yerden kesilmesin diye konmuş herhal o altındaki iğne benzeri şeyler. :)
Golf içinde ayrı ayakkabı olduğunu yeni öğrendim.

Adsız dedi ki...

bende giymemm:)t.k