15 Mayıs 2012 Salı

BASRİ'NİN YERİ


Sapanca'da Belediye yol kenarlarındaki kaldırımları yapıyordu 6 ay önce, hala yapılmamış yerler var. Küçücük kasabada altı ayda neden bitmemiş bu çalışmalar anlayamadım. 
Sabah çok erken saatte yürüyüş yapmak için göl kenarına indik,  akşamdan yenen ve yerlere atılan ayçiçeği kabukları doluydu her taraf. Gerçi biz oradayken temizlemeye başlamışlardı ama bir önlem alınsa da insanların bu çöpleri yere atılması engellense daha iyi olur diye düşünüyorum.

Pazar yeri çok uzakta olduğu için halk tepkiliydi, duyduğuma göre eski yerine taşınacakmış. Kestanelik mahallesinde çingenelerin bulunduğu evler komple yıkılıp TOKİ tarafından evler yapılacakmış. Yıllardır asimile olmuş gibi görünen çingeneleri bu sefer gidecek olmalarının verdiği rahatlıkla asabi ve özellikle çocukları saldırgan gördüm. Evlerin önündeki erik ağaçlarına saldıran çocuklar ev sahibinin uyarılarına aldırış etmenden ağaçtaki bütün erikleri topluyorlardı. Bu manzaraya kendi bahçemizde de olmak üzere bir sürü yerde şahit oldum.

Yukarıda yazdığım kötümser tablodan sonra iyi bir şey yazmalıyım. Sapanca'nın köylerinde kahvaltı ve yemek mekanlarına bir yenisi daha eklendi. Bayan muhtarının çabaları ile Kırkpınar'a rakip olacak Yanık köyü güzel bir restorana kavuştu. 

Basri'nin yeri; iki dönüm bahçe içinde, Yöresel kahvaltısı, ızgara ve pide çeşitleri ile bu yaz yörenin en güzel yeri olmaya aday bir restoran olmuş. İşletmeciliğini yapan gençler konuklarıyla bizzat ilgileniyorlar. Sapanca'ya yolunuz düşerse Basri'nin yerine gitmenizi öneririm.

3 yorum:

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

O ağaca dalan çocuklar heryerde. :) Bizimde kiraz ağacına dadandılar şimdiden. Annem resmen nöbet tutuyor. :)
Sapanca hakkında hep güzel şeyler duyuyorum. Gidilecek bir yer.

selma dedi ki...

Gitmediyseniz şiddetle tavsiye ediyorum.
Anneme de uğrayabilirsiniz her misafire kapısı açıktır..:)

Adsız dedi ki...

t.k.......