20 Eylül 2011 Salı

JUSTIN BIEBER VE BİBER SALÇASI


Bu başlığı koydum  diye genç kızların hayranı olduğu Kanadalı çocuk popçudan bahsedeceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
Temel  kahvede sormuş;
-Saridur, asilidur, öter. Bilun bakalum nedur?
Kahvedekiler bir sürü tahminde bulunmuş, hiçbiri bilememiş. Sonunda Temel cevaplamış;
- Hamsidur.
Kahvedekiler şaşkınlıkla sormuş;
- Hamsi sari olurmi?
- Boyadum oni.
- Hamsi asilurmi?
- Astum oni.
- Peki hamsi hiç öter mi?
Temel gülerek;
- Ula uşağum o da şaşırtmacasidur.
Ee.. Baba tarafından Laz olduğumuza göre şaşırtma yaptım bende.

Okulların açılmasıysa anneler bir boşluğa düşerler.
Bütün bir yaz "Tatile çıkmayacak mıyız, havuza gidelim, dışarıya çıkalım,  off çok canım sıkılıyor" sözleri ile ensede boza pişiren çocuklar nihayet okullu olurlar. ilk haftadan sonra evde artık sakin bir hayat başlamış olur.
Bu esnada evin annesi kendine zaman ayıracağına salça, turşu, tarhana gibi bilumum kışlık yiyecekleri yapmak için kolları sıvar. Ben bir hafta bile olmadan başladım işe.
Buyurun size kolayca yapılacak biber salçası tarifi;
Salçalık biberleri yıkayıp içindeki çekirdekleri ayıklayın.
Çabuk pişmesi için dört beş parçaya bölün.
Düdüklü tencereye iki su bardağı su koyarak biberleri ilave edin.
15 dakika kaynatın. 
Pişen biberleri süzgeç yardımı ile tencereden alın. Suyunu boşaltın.
Yumuşamış biberleri el blendırı ile püre haline getirin.
Biberin kabuklarını püreden ayıklamak için ıspatula yardımı ile süzgeçten geçirin. Kabuklar süzgeçte kalacaktır.
Kabukları atın, kalan püreyi tencereye boşaltıp ocakta 15 dakika kaynatın. Biraz tuz ilave edip ateşten alın.
Hazırladığınız kavanozlara sıcak sıcak koyun.
Kavanozları ters çevirip bekletin. Akan kavanozlar varsa kapak iyi değildir kapağı değiştirin.
Serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.
Kışın nohut ve kuru fasulye yemeklerinde, kahvaltıda yapacağınız acuka da zevkle yiyeceğinizden eminim.
Afiyet olsun.





1 yorum:

Adsız dedi ki...

benim ilgi alanıma girmiyor ama eline sağlıkk t.k