27 Eylül 2011 Salı

PARANIN GÖZÜ KÖR OLSUN


Gazetelerin internet sayfalarını takip ederken  haberlerin altında yorumları  okumak adetim var. Ünlü bir şirketin 50. yılı davetinden bahsediliyor. Alttaki yorumda biri şöyle demiş; "Paranın gözü kör olsun."
Ardından Cem Yılmaz ile ilgili bir habere geçtim. Yine bir sürü yorum ve içlerinde aynı yazı. "Paranın gözü kör olsun. Gazeteler Ronaldinho'nun evini gösteriyor altta bir yazı "Paranın gözü kör olsun." 
Gazetelerin internet sayfalarında ihtişamlı bir ev, araba, takı, giysi yazısı olsun hemen altında bu laf. "Paranın gözü kör olsun." Yahu para bu eziyete hakarete uğramak için ne yapmış. Fakir ulaşamadığı  için, zengin daha iyisini alamadığı için paraya söver sayar.  Para kimine göre hayatın anlamı, kimine göre bürün sorunların anahtarı. Parayla saadet olmayacağını sadece şarkılar söyler, yoksa paranın giremeyeceği mekan, açamayacağı kapı yoktur. Bazen kör ederiz parayı, bazen baş tacı. Hoca Nasrettin bile "Ye kürküm ye" der hikayesinde. Çok istersin gelmez, azla yetinilmez, her daim ihtiyaçtır.

Şair Sinan Gündoğ şöyle demiş şiirinde;
Köpeklere atsan tenezzül etmez,
koklayıp bırakır peşinden gitmez,
İnsanın parayla sevdası bitmez,
Ah şu paranın gözü kör olsun.

Kızının hallerinden şüphelenen anne ve baba onu doktora götürür. Sonuç hiç de iyi değildir. Doktor kızın hamile olduğunu söyleyince baba bağırır çağırır.
"Bunu yapan hangi domuzsa hemen buraya gelsin hesap soracağım."
Kız hemen telefon eder, bir saat sonra evin önünde son model bir ferrari durur. İçinden orta yaşta yakışıklı bir adam iner. İçeri girerek anne ve babanın karşısına dikilir.Tam baba bağıracağı sırada söze girer;
"Kızınız durumu anlattı. Şu anda kendi özel durumumdan dolayı kızınızla evlenemem. Ancak bütün sorumluluğu üzerime alıyorum. Şayet bebek kız olursa kızınıza bir yazlık, bir kışlık ev ve hesabına 500 bin dolar yatıracağım. Şayet bebek erkek olursa; Son model bir araba, yazlık kışlık ev ve hesabına bir milyon dolar yatıracağım. Şayet düşük olursa.."
Konuşma sırasında sessizce duran baba elini dostça adamın omuzuna koyarak;
"O zaman tekrar denersiniz evladım."


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Napolyon bile ne demiş para para para t.k