28 Nisan 2014 Pazartesi

TOUCHPAD- İNSANOĞLUNUN FAREYLE İMTİHANI


Bilgisayarda yazı yazarken yazı imleci birden başka bir satıra kayıyor ve yazdığım şey şöyle bir hal alıyordu: (yazdıklarbensiz okuyabileceksiniz neredem)
Bu sorunumun cevabını Google'da arayacağım da ne diye arayayım karar verememiştim. Uzun uğraşlar sonunda yukarıdaki ilk satırlara benzer bir başlık attım. Bir aksilik varsa sadece kendimizde  olduğunu sanıyoruz ya. Meğer aynı dertten muzdarip ne çok kullanıcı varmış.
Bir kaç haftadır yazı yazmaya soğuduğum bu olayın aslında çok basit bir nedeni varmış. Yazılım sitelerinde yazılanlara bakılırsa yazı esnasında Touchpad'e dokunuyormuşum. Dizüstü bilgisayarlarda mouse görevi yapan touchpad hassas bir fareymiş, öyle gereksiz dokunmalar yapmayacakmışsın. Mümkünse Mouse kullanacakmışsın. Bu benim anladığım kısım. Bazı sitelerde öyle bir izah etmişler ki anlamak bir yana  NASA'daki kriptolu bir siteye girmiş gibi hissettim kendimi.  

Bu alet o kadar hassas ve alıngan ki yazı yazarken başka satıra geçmeyi bırakın sayfayı kapıyor, kafasına göre başka bir sayfa açıyor, elim bir milim bile kaysa kendimi başka bir sayfada bulabiliyorum.
Şu Wikipedi de bir garip site vesselam Touchpad için kocaman bir sayfa ayırmışlar. Tarihinden başlıyor imalatına kadar anlatıyor, bir de "Ayrıca bakınız" diyerek referanslar veriyor. Bir mekanik fare kadar olamadık.
Şimdilik bu sorundan kurtulmuş gibi görünüyorum. Ama bilgisayar bu ne zaman ne yapacağı belli olmaz.  
"Emin misiniz?" diye yaptığı uyarılara anca alışmıştım. 
Dur bakalım bundan sonraki bilgisayar maceramız ne olacak?

3 yorum:

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

:)
Bugün benzer bir şey benim başıma geldi. Dosyayı koyacak yer bulamamıştım, masada farenin üstüne kondurdum. İşimi bitirdim, yerine koydum. Yerime oturdum. Ki ne göreyim, açık tüm sayfalar kapanmış. :)
Nasıl denk getirmişse artık.
Sadece açık olan kapak üstüne denk gelmişti.

selma dedi ki...

:)

Unknown dedi ki...

Benim de başıma bu tarz sorunlar gelmişti. Fare candır. :)