1 Nisan 2013 Pazartesi

İLK ÜÇ...


Neslihan aradı;
"İlk üç içinde yoksun."
Dördüncüyüm." dedim gülüştük.
Dile kolay tam otuz yıl sonra Üniversite sınavlarına tekrar giriyorum. İki ay önce birden aklıma esti. O sırada Sapanca'daydım. YGS Başvurularının bitmesine bir gün kalmış. Sapanca Lisesine giderek başvuracağım. İçeride bir sürü öğrenci işlemlerini yaparken müdür yardımcısı hanım beni veli zannederek; "Buyrun." dedi. 
"Yok ben veli değilim öğrenci olacağım, sıramı bekleyeyim." diyerek itiraz ettim ama çocuklar hemen yer verdiler. Elimde başvuru kağıdımla okuldan çıktığımda karla karışık bir yağmur yağıyordu Sapanca sokaklarına. Bende tarifsiz bir heyecan...

Mercimeğin (Ortanca kızım) geçen yıl aldırdığı ve bazılarının kapağını bile açmadığı test kitapları ile başladım çalışmaya. Kendimce beni sıkmayacak, evdekileri de ihmal etmeyecek bir program hazırladım. Akşamları iki saat, sabahları bir saat..
YGS sınavı günü büyük kızım Beşiktaş'tan geldi. Hep birlikte sınava götüreceklermiş. Allah bilir sınava girişte "Kaydırma yapma, heyecanlanma, bilmediklerin konusunda oyalanıp zaman kaybetme" diyecek ve benim onlara yaptıklarımın intikamını alacaklar gibi görünüyor.
Sabah erkenden kızlar uyurken Beyefendi ile  evden kaçtık. Bir hafta öncesinden sınav yerimi gördüğümüz için keyifli keyifli gittik. Sınavın başlama saatine kadar arabada gazete okuyup bekledik. Sonra Beyefendiye veda edip kimliğim ve sınav giriş belgemle içeriye girdim. 
"Acaba gençlerin hakkını yiyor muyum?" diye bir suçluluk duygusu var içimde.

Sınav fena geçmedi, çıkarken büyük kızımın ağlayarak salondan çıktığını hatırladım. Nasıl bir baskı altında girdiyse aynı baskı ile çıkmıştı canım benim. Aslında oldukça başarılı bir çocuktu ve ikinci tercihi olan Hukuk Fakültesini kazandı. 
Dışarıda Beyefendi gülerek bekliyordu beni. Sağ olsun bu süreçte bana destek oldu. "Ne işin var bu yaştan sonra?" demedi. 
..
Bir kaç gün önce  Mercimek  apandisit ameliyatı oldu. Onun koşuşturması içerisinde sınavı da sonuçlarını da unutmuşum. Mercimek yattığı yerden seslendi;
"Sınav sonuçları açıklanmış."  
..
İkinci aşamaya girmeye hak kazanmışım. Aldığım puan da fena  sayılmaz hani.
Öğrenci mi olacağım ne? 

4 yorum:

Elif dedi ki...

cesaretinizi ve azminizi tebrik ederim :)

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Tebrik ederim. :) kızınıza geçmiş olsun. İnşaallah iyidir.

yağmurdan dedi ki...

Maceralı bir yola girmişsiniz gibi, azminiz için tebrik ediyorum. Umarım hedeflediğiniz üni.'ye girersiniz :))) Bu arada yapım gereği "bu yaştan sonra" lafını hiç kullanmamak gerektiğini düşünüyorum..İnsan istesin yeter ki, herbir şey her yaşta olur :))
Sevgiler..

selma dedi ki...

Çok teşekkür ederim nasıl bir moral oldu bilemezsiniz.
Kızım da iyileşti sağolun..