21 Nisan 2013 Pazar

PUG


Köpeğin de modası olur muymuş,  demeyin valla oluyormuş meğerse.
Benim ortanca mercimek söyleyene kadar dikkatimi çekmemişti. O söyledikten sonra   çevrede ne çok bu köpekten varmış  şaştım kaldım doğrusu. 
T-Shirtlerin üzerinde, dergilerde, internette, hatta yollarda sahiplerinin yanında dünyanın bütün yükünü çekiyormuş bir yüz ifadesiyle dolaşıyorlar.

Pug'lar kesinlikle güzel köpekler değil, öğle ağızları açık, kulaklarını sevimli sevimli sallayan bir halleri de yok. Hatta yüzleri o kadar üzüntülü duruyor ki sanırsınız evde işkence görüyor, ya da aç bırakılıyor. 
Suratına yumruk yemiş de düzleşmiş gibi durduğu için sahibinin; "Valla ben vurmadım, bunun cinsi böyle" diyerek kendisini savunmak zorunda kalması da cabası. Bir de patlak gözleri var ki her an yerinden düşecekmiş gibi duruyor.

Onların bu bu hallerini sevimli kılmak için olsa gerek sahipleri süslü bir şeyler giydirip resimlerini çekiyor.

Milattan öce 400 yıllarında Çin hükümdarlarının kucaklarında taşımaları için yetiştirilen Pug'lar daha sonra Avrupa'ya getirilmiş. Napolyon'un evlenmeden önce Josephine'e Pug'lar aracılığı ile mektup yolladığı söylenir. 

Uzakdoğu kökenli Pug'lar şu sıralar Avrupa'da zenginlerin yeni oyuncağı durumundaymış. Moda olduğu dönemde çocukların ve gençlerin ısrarıyla bir çok  eve Dalmaçyalı yavruları alındı. Sonra biraz büyüyünce sokaklara salındılar.
Umalım da bizim ülkemizde Dalmaçyalıların başına gelen bunların da başına gelmez.



2 yorum:

eymenerdogan dedi ki...

Yüzlerinde hep bir ağlamaklı ifade var :)

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Şu sosyeteyi de anlamak mümkün değil. Moda diye yakında daha neler yapar yahut beslerler, Allah bilir. :)
Sevimli ama ya.. Minikliğinden olsa gerek. :)