2 Haziran 2012 Cumartesi

SON YAKINLARDA


En çok okuduğum zamanlar yazdığım zamanlardır demiş bir yazar.
Ben de en çok okuduğum bir dönemi yaşıyorum. Başucumda üç tane kitap var. Orhan Pamuk'un Saf ve Düşünceli Romancı, Alain De Botton'un; Ateistler için Din, Montaigne'in; Denemeler'i. Bunların haricinde salondaki kanepemin üzerinde üç ayrı kitap; Ahmet Ümit; Sultanı Öldürmek, Buket Uzuner; Su ve Ayşe Kulin'in Gizli Anıların Yolcusu.

Bu arada romanım 190 sayfaya ulaştı. Sonlara yaklaştıkça garip bir ruh haliyle hikayeden ayrılmak istemiyorum. Kahramanlarım sanki komşularım, hatta aynı evin içinde yaşadığım insanlar. Başımı kaldırsam gözgöze gelecekmiş gibiyim. Gece rüyalarıma giriyorlar, gündüz aklımdalar. Yaşadıkları mahalleyi tanıyorum. Heyecanları heyecanım olmuş, hüzünlerini ta içimde hissediyorum. Başlarken düşündüklerimin dışında kendi mecrasında akıp gidiyor yazılar parmaklarımın ucundan.
İlk satırları yazdığımda 9 ay olarak hayal etmiştim süresini. Bir bebeğin doğum süreci gibi.
Yedinci ayın içindeyim, yalancı aldatıcı sancılar oluyor bazen. Ama sona biraz daha var. Ağırlaştı iyice yazılarım. Zorlanıyorum ama mutlu bir sonu heyecanla bekliyorum.

4 yorum:

eymenerdogan dedi ki...

Selma teyze, kitabınızın bitmesini ve elime alıp okuyacağım günü büyük bir heyecanla bekliyorum. Mutlu bir son? Kitabın sonunu şimdiden öğrenmiş olduk sanırım :)

selma dedi ki...

Eymenciğim sonunu inan ki ben de bilmiyorum. Umarım mutlu bir son olur... :)

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Kitap yazdığınızı bilmiyordum. Okumak isterim. (:

selma dedi ki...

memnun olurum..:)