19 Haziran 2012 Salı

BELİRSİZ İLİŞKİLER


İzmir uçağında yarım saatlik bir rötarla kalkmayı beklerken biri tam arkamızda, diğeri koridorun karşısına düşen yanımızdaki koltukta oturan iki kişinin konuşmasına şahit oluyorum.
Adam 50'nin üzerinde tam arkamızda oturuyor. Kadın 40 yaşlarında, koridorun karşısında oturuyor. Aslında bekleme salonunda da uçağa binerlerken de birlikteydiler fakat check-in'in azizliğine uğramış ve yan yana koltuklarda oturamamışlar. Patron ve çalışan ilişkileri var gibi görünüyor; Çünkü kadın "siz" diye hitap ederken adam"sen" diye konuşuyor. 

Kadın sürekli iltifat etme telaşında ama adam egosunu tatmin edecek bir tipe benzemiyor. Kadın bizimle birlikte önde ve arka koltuklardaki bir sürü kişinin duyabileceği şekilde konuşuyor. Koltuğun arkasında bulduğu dergide burç yorumu yapıyor; "Çıkacağınız seyahatte işlerinizi yoluna koyacaksınız." Sonra adama dönüp soruyor; "Sizin burcunuz nedir?"
Adam bir süre düşündükten sonra; "Annem tam olarak hatırlamıyor hangi ayda doğduğumu ama nüfus cüzdanıma bakılırsa Boğa olmalıyım." 
Kadın itiraz ediyor; "Siz bence Arslan burcusunuz, liderlik özelliğiniz var."
Adam; "Ben doğduğumda kar yağıyormuş." diyor.
Kadın; "Tamam işte Arslansınız." diyerek gaz veriyor.
Adam arslanların Temmuz sonu Ağustos başı doğmuş olmaları gerektiğini ya bilmiyor, ya da kadını bozmak istemiyor. 

Bir süre daha devam eden burç muhabbetinden sonra adam iltifattan doymuş olarak karşı atağa geçiyor; "Bayram tatilinde seni bir yerlere yollayayım."
Kadının anında ses tonu değişiyor, sevindiğini ben bile hissedebiliyorum. 
"Nereye gitsem bilmem ki? Avrupa'ya daha önce gitmiştim ama.. Fiyord'lara mı gitsem acaba?"
Anlayacağınız kadın iyice abartıyor.
Adam her neresi olursa olsun kadını yollayacak belli. Bir süre ikisi de susuyor, kadın işi garantiye almak için; 
"İyi o zaman Perşembe gidip Pazar döneyim. Üç gün canım, ne olacak ki!"
Adam ses etmiyor, uçak kalkıyor.

1 yorum:

Uyuşuk Hayalperest dedi ki...

Geçende işyerine gelmişti karı-koca. Kadın kocasına " beni tekrar eve bırakabilirsiniz.." dedi. Yaşlıcaydılar. Patronumun çok hoşuna gitmişti bu diyalogları. :)